Kansitaide Anthrax
For All Kings
CD
[ Nuclear Blast ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Impaled
02. You Gotta Believe
03. Monster At The End
04. For All Kings
05. Breathing Lightning
06. Breathing Out
07. Suzerain
08. Evil Twin
09. Blood Eagle Wings
10. Defend Avenge
11. All Of Them Thieves
12. This Battle Chose Us
13. Zero Tolerance

On jotenkin hämmentävää, että kaikki neljä suurta tekevät edelleen musiikkia. Anthraxin uunituore For All Kings on verevä todiste edelleen luomisvoimaisesta bändistä, joka ei kierrä lavoja pelkästään menneiden aikojen muistoksi. Koossa on lähes vanha tuttu jengi, mutta soolokitaraa kurittaa Jonathan Donais. Soundin arviossa pohdittiin sellaisten yhtyeiden harvinaisuutta, joissa soolokitaristin vaikutusvalta on komppimiestä vähäisempi. Tulee mieleen Metallica ja miksei myös Megadeth. Slayerissa hommat jaettiin jotakuinkin tasan.

For All Kings alkaa turhalla introlla. Jousisoittimet eivät sovi heviin. Mutta heti sen jälkeen päästään varsinaiseen asiaan. You Gotta Believe on levyn paras ja paikoin samalla yksi nopeimmista raidoista. Charlie Benante vääntää vanhan koulukunnan rumputulta. Aitoon virvelisoundiin nojaava komppi hakkaa löysät pois ja höysteeksi poljetaan tuplia. Väliin roiskaistaan Donaisin hieno kitaraosio. Tämä voisi olla Testament

Ei jumalauta, nytkö ne sen tekivät, vanhoilla päivillään? Ei sentään. Pari seuraavaa biisiä ovat selvästi heikompaa materiaalia. Eivät huonoja, mutta enemmän perusmättöä. Pisteet Belladonnalle erityisen vahvasta laulusta nimiraidalla. Hyvältä kuulostaa, jopa paremmalta kuin vuosikymmeniä sitten. Ikä on leikannut korkeinta kailotusta. Itse asiassa koko albumi soi komeasti. Soundit ovat esimerkillisen uskolliset tyylilajille ja yleensä hyvin tuotetulle raskaammalle musiikille.

Viides kappale on jotain aivan muuta. Breathing Lightning ei ole thrashia nähnytkään. Silti se on kiusallisen koukuttava ja mukava hengähdystauko. Häivähdys kevytprogea ja hieman poppia. Siinä on jotain tuttua, mikä ei kyllä mitenkään yhdisty Anthraxiin. Näppärä sävellys. Kappaleen jälkeen kuullaan blacksabbathmainen välisoitto, Breathing Out.

Suzerain ja Evil Twin ovat Anthraxia sellaisena kuin alkupään levyihin jumittuneet bändin muistavat. Tusinoittain riffejä ja riittävästi äkäistä laulua. Päivitetty paluu 1980-luvulle. Seuraava onkin levyn oudoin esitys. Blood Eagle Wings virittää taajuudet matalammalle ja mielikuvat jonnekin 2000-luvun tatskametallin suuntaan. Tiedättehän, käsivarsi täynnä tribaaleja ja päällä ainainen angsti. Skandinaavista synkkyyttä kestää lähes kahdeksan minuuttia. Googlaa nimi niin tiedät ettei tässä kansalliskotkan siivistä lauleta. Olisin silti jättänyt pois.

Loppupuoli kulkee pirteästi ja levyn päättävä Zero Tolerance taitaa olla päivän nopein. Kaikkiaan tämä on varsin mukava näyttö Anthraxin kunnosta, jos sitä nyt joku epäili loppuvuoden vauhdikkaan keikan jälkeen. Silti olisin toivonut tiivistystä, hieman lisää melodioita ja toisen ässän avausraidan rinnalle. Toisaalta epätasaisuus on aina ollut Anthraxin helmasynti, eikä se siksi ole päässyt samalle viivalle kolmen muun kanssa. Yhtyeeltä puuttuu edelleen se todellinen magnum opus.

Suomen virallisella albumilistalla For All Kings debytoi sijalla neljä. Levystä julkaistiin kuudella bonuskappaleella vahvistettu kiertuepainos tammikuussa 2017. Useista tarjolla olevista formaateista parhain suosituksemme uusille pelaajille ja keräilijöille on For All Kingsin komea pokerisettiversio (alla).

 17.07.2017, Munamankeli
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Chile on Hell
Chile on Hell
[ CD+DVD ]
State of Euphoria
State of Euphoria
[ CD ]
Spreading the Disease
Spreading the Disease
[ CD ]
Anthems
Anthems
[ MCD ]
Persistence of Time
Persistence of Time
[ CD ]
http://www.anthrax.com https://www.facebook.com/anthrax Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 961
Palaa »