Kansitaide Lost Society
Braindead
CD
[ Nuclear Blast ]

( 9- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. I Am The Antidote
02. Riot
03. Mad Torture
04. Hollow Eyes
05. Rage Me Up
06. Hangover Activator
07. Only (My) Death Is Certain
08. P.S.T.88

Kyllähän se Braindeadin ensimmäisestä tahdista lähtien on selvää että Jyväskylän nuoret rässipojat tekevät hommaa nyt vähän uudella tavalla. I Am the Antidote junnaa rauhassa eteenpäin. Kiire ei ole mihinkään ja kuulijalle annetaan hetki aikaa sulatella biisin kulkua ja päästä kunnolla kyytiin. Tämän jälkeen sitä alkaa odotella missä vaiheessa biisi pääsee irti ja alkaa se armoton riehuva rynkytys, joka on tehnyt Lost Societyn keikoista niin energisiä kokemuksia. No, sitä ei tule ollenkaan ensimmäisellä biisillä ja toisessakin biisissä edetään hämmästyttävän rauhassa. Kolmas raita Mad Torture rävähtää moottorisahalla ja naisen kirkumisella käyntiin ja intron jälkeen biisissä löytyy sitä tuttua LxSx:ää. Tässä vaiheessa mieli muuttuu ja pään valtaa hämmästys ja kaipuu takaisin tuohon kahden ensimmäisen kappaleen rauhallisempaan ilmaisuun.

Ovatpahan mieheksi kasvaneet pojat tehneet hämmästyttävän toimivan tekeleen: Braindead on selvästi Lost Societyn levy ja oiva jatkumo edeltäjilleen, mutta samanaikaisesti soundimaailma on saanut aivan uusia ja toimivia ulottuvuuksia, joilla varmasti saadaan kalastettua laajempaa kuulijakuntaa, unohtamatta kuitenkaan uskollisuutta thrashjuurille ja pitissä paidat märiksi ja kyljet mustelmille riehuville hahmoille. Tätä voisi sanoa jopa nerokkaaksi liikkeeksi. Olipa se sitten tietoinen liikku tai ei.

Esiin on pakko nostaa kaksi biisiä, jotka edustavat sitä tuttua Lost Societyn nopean soiton thrash-linjaa, mutta mielestäni näyttävät kuinka tasoa on nostettu ylöspäin: Rage Me Up ja Hangover Activator. Molemmilla on vauhtia, poljentoa ja nuoruuden intoa, mutta ne tuntuvat kuitenkin kypsemmiltä kuin kaiken maailman Terror Hungryt. Iso kiitos tästä menee onnistuneeseen miksaukseen, jolla basso nostetaan selkeästi esiin kitaran rinnalle ja sitä kautta laajennetaan kuulijalle tarjottua perspektiiviä. Tämän lisäksi on toki todettava että molemmat biisit ovat myös helvetin hienoja sävellyksiä, joilla rohkeasti annetaan palaa vanhaan malliin.

Levyn kovimman yllätyksen tarjoaa eeppinen Only (My) Death Is Certain. Uskon ettei laulaja Samy Elbanna tätä kommenttiani kovasti arvosta, mutta itselleni biisi tuo väistämättä mieleen Metallican Master Of Puppets -levyn. Biisissä itsessään ei ole suoranaisesti mitään yhtäläisyyttä ko. levyn raitoihin, mutta jotain nimeämätöntä Sanitarium-tunnelmaa biisiin kuitenkin on ujutettu. Tahti on jälleen rauhallinen ja pohdin että kundit ovat tässä tajunneet että hyvän biisin tärkein elementti ei ole se kuinka nopeasti sointuja kepitetään vaan se kuinka kaikki pienet osaset istuvat kokonaisuuteen. Väittäisin, että biisi on syvällisin ja paras mitä Lost Societyn kynästä koskaan on irti lähtenyt ja jos näitä tulevaisuudessa tarjotaan lisää niin perkele sentään, mitä tästä vielä voi tulla.13.02.2016, Henry Lunabba
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Terror Hungry
Terror Hungry
[ CD ]
Fast Loud Death
Fast Loud Death
[ CD ]
https://lostsocietyfinland.com/ http://www.facebook.com/lostsocietyfinland Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 4987
Palaa »