Kansitaide Autopsy
Acts of the Unspeakable
CD
[ Peaceville Records ]

( 9 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Meat
02. Necrocannibalistic Vomitorium
03. Your Rotting Face
04. Blackness Within
05. An Act of the Unspeakable
06. Frozen with Fear
07. Spinal Extractions
08. Death Twitch
09. Skullptures
10. Pus/Rot
11. Battery Acid Enema
12. Lobotomized
13. Funereality
14. Tortured Moans of Agony
15. Ugliness and Secretions
16. Orgy in Excrements
17. Voices
18. Walls of the Coffin

Kesto: 35:20

Jos yhtye julkaisee legendaksi nousevan levyn, on seuraajan tekeminen tavallistakin vaikeampi urakka. Kuka muistaa esimerkiksi mikä levy tuli Led Zeppelinin IV:n jälkeen, tai kuinka moni oikeasti piti ...And Justice For Allista kuten Master Of Puppetsista?

Autopsy oli saman tilanteen edessä vuonna 1992. Yhtye oli vuotta aikaisemmin julkaissut Mental Funeralin, tuon nykyisin klassikoksi julistetun levyn mikä toi Autopsyn pysyvästi legendojen sarjaan. Levy on edelleen 25 vuotta myöhemmin listojen kärkipäässä kun kaikkien aikojen death metal -levyjä listataan ympäri internettiä tai painettua mediaa.

Mikä tahansa yhtye olisi kovan paikan edessä kun seuraajaa pitäisi alkaa suunnittelemaan, mutta mitä teki Autopsy? Se julkaisi omituisen kieron, 18 kappaletta sisältävän äänitteen jossa oli mutaiset soundit, hassuja sovituksia ja vieläkin sairaampi tunnelma kuin Mental Funeralilla. Yhtye ei pelannut varman päälle, vaan teki levyn joka kokeili rajoja, oli kunnianhimoinen ja vähät välitti menneisyydestä. Acts of the Unspeakablella Autopsy vei kahjon visionsa niin pitkälle kuin mahdollista.

Levy alkaa kahden kitaran sairaalla harmonialla ja pian kuulija huomaa kuinka omituisen lo-fi, mutta silti toimiva äänimaailma on. Se sekä korostaa että peittää itse kappaleiden nerokkaasti tehtyjä rakenteita ja yllättävän progressiivisia kitarariffejä. Kaiken kruunaa hieman liian kovalle miksattu rumpali/vokalistin Chris Reifertin karjunta joka saattaa puhjeta täyteen voimaan täysin odottamattomissa kohdissa. Myöskin miehen persoonallinen rummutus on tänäkin päivänä omassa lajissaan. Vai mitä sanotte Necrocannibalistic Vomitorium -kappaleen kohdasta 00:20, missä komppi lähtee pelkästään komppipellillä ja jalkabassolla. Kenellä tulee mieleen jättää virveli pois? Mutta se toimii!

Acts of The Unspeakable ei ole täydellinen, keskikohdan suvantovaiheessa on sairaasta tunnelmasta huolimatta tyhjäkäyntiä eikä ihan jokainen kappale osu napakymppiin, mutta kokonaisuutena jokainen 18 kappaleesta aina 21 sekunnin Spinal Extractionsista rapiat neljä minuuttia kellottavaan Pus/Rot-teokseen on täysin omalla paikallaan. Levyn päättävä, Reifertin raivokkaan hätäisellä tempolla karjuttu Walls of the Coffin jättää jälkeen oudon tunteen ja kysymyksen että mitä tässä oikein tuli kuunneltua?

Vastaus on: rikollisen aliarvostettua levyä, joka on ilman omaa syytään jäänyt liikaa Mental Funeralin varjoon.11.02.2016, Tuomo Hohtari
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Headless Ritual
The Headless Ritual
[ CD ]
Born Undead
Born Undead
[ DVD ]
Macabre Eternal
Macabre Eternal
[ CD ]
The Tomb Within
The Tomb Within
[ MCD ]
Dark Crusades
Dark Crusades
[ DVD ]
https://www.facebook.com/pages/Autopsy-Official/162194133792668 http://www.autopsydeathmetal.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1769
Palaa »