Kansitaide Scorpions
Love At First Sting (50th Anniversary Deluxe Edition)
CD+DVD
[ BMG Rights / SPV ]

( 9+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Bad Boys Running Wild
02. Rock You Like A Hurricane
03. I´m Leaving You
04. Coming Home
05. The Same Thrill
06. Big City Nights
07. As Soon As The Good Times Roll
08. Crossfire
09. Still Loving You

Tekemisen virta vie Scorpionsia. Aika pysähtyy ja mahdottomasta tulee mahdollista. Motivaatiotutkijat sanovat, että flow vaatii riittävän vaikean haasteen, johon pystyy vastaamaan kaiken mennessä putkeen. Haaste on kova. Yhtyeen edellinen albumi oli laadukas ja hyvin menestynyt Blackout. Nyt pitäisi panna vielä paremmaksi. Scorpions menee studioon, lyö piuhat kitaroihin ja alkaa hioa Meinen ja Schenkerin työstämiä timantteja. Rytmiryhmää olisi kuulemma tuurannut Bobby Rondinelli ja Jimmy Bain. Love At First Sting julkaistiin vuoden 1984 maaliskuussa. Levy nousi listojen kärkeen, myi miljoonia ja sisältää nipun bändin tunnetuimpia hittejä.

Tässä levyssä kaikki henkii täydellisesti aikaa. Se on ensimmäisiä digitaalisesti äänitettyjä hevilättyjä. Kannen valokuvan nappasi jetsetin suosima Helmut Newton. Mathias Jabsin kitarassa kuuluu Eddie Van Halenin soundi ja tyyli. Albumin kappaleet ovat sopiva sekoitus stadionille mahtuvia kertosäkeitä, pari keskitempoisempaa tunnelman takaajaa ja lopussa kuolematon balladi. Onpa joukossa myös Policelta soundaava, notkeasti keinuva As Soon As The Good Times Roll. Näitä kappaleita on turha enää arvostella kokonaisuuden osana. Kyllä te ne tiedätte ja olette kuulleet.

Big City Nights on jostain syystä suosikkini. Se alkaa mahtavalla vasempaan kanavaan miksatulla riffillä, basso poukkoillee siellä täällä, rummut tulevat mukaan ja vihdoin soolokitara ujeltaa oikeassa kanavassa. Kaiken täydentää Klaus Meinen pehmeän taipuisa ääni, jolla hän kuvailee tulevan yön rientoja. Niissä onkin kertomista. Näitä juttuja ei yksinkertaisesti ole tarkoitettu Hannoverin kaduille. Ei, minulle Big City Nights on aina ollut tarina pilvenpiirtäjien saartaman Manhattanin yöstä, viidakosta jossa villit ja viileät saalistajat vaanivat halukkaita uhrejaan.

Big City Nights on myös yksi levyn kolmesta raidasta, joilla Rudolf Schenker soittaa soolokitarat. Mathias Jabsin tyyli on paljon enemmän ajassaan, paljon luistavampi ja hevimäisempi. Nimenomaan siksi Big City Nights kuulostaa harkitusti vaillinaiselta mutta samaan aikaan paremmalta. Tyyli pitää tuntea läpikotaisin, jotta sitä voi hyvällä maulla rikkoa. Ja tähän aihioon vanhan koulukunnan soittotyyli sopii kuin V-keppi viiksimiehen käteen.

Kappaleen video on täydellinen kollaasi 80-luvusta: limoja, bikineissä keikisteleviä blondeja, isoja areenoita ja hikisiä miehiä hyvin tehdyn työn jälkeen. Tämän ja paljon enemmän saat bändin 50-vuotista taivalta kunnioittavalla juhlajulkaisulla. Settiin kuuluu alkuperäinen levy uudelleen masteroituna, sessioiden aikana äänitettyjä mutta levylle kelpaamattomia demobiisejä, kakkoskiekolla ennen julkaisematon liveveto Madison Square Gardenista (jumalauta että Big City Nights on soitettu räyhäkkään nopeasti), 14 -ivuinen vihko levyn tiimoilta, erillinen DVD jolla videobiisit sekä TV-pätkiä ja haastattelu. Suomeksi sanottuna rahalle vastinetta.

P.S.: Levyn julkaisun aikoihin Scorpions oli porukoissamme synonyymi mauttomalle viiksiheville, jonka tosimiehet kiersivät kaukaa. Ehkä syynä oli Ylen pätkimä Dortumundin live ‘83, jossa Scorpions veti lällyimmät biisinsä kun muut tykittivät Bark at the Moonia, Rock of Agesia, Trooperia ja Metal Healthia. Joka tapauksessa tämä sai aikaan sen, että vuoden 1986 Monsters of Rockissa jätimme väliin pääesiintyjänä soittaneen Scorpionsin. Katsoimme muutaman biisin, tunnistimme materiaalin laadun mutta emme voineet tunnustaa bändin rokkaavan kuin hurrikaani ja lähdimme kotiin. Olimme pahasti väärässä, mikä harmittaa vieläkin. Haen takkini.16.01.2016, Munamankeli
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Born To Touch Your Feelings - Best of Rock Ballads
Born To Touch Your Feelings - Best of Rock Ballads
[ CD ]
Return To Forever
Return To Forever
[ CD ]
Sting In The Tail
Sting In The Tail
[ CD ]
Humanity - Hour I
Humanity - Hour I
[ CD ]
The Platinum Collection
The Platinum Collection
[ 3CD ]
http://www.the-scorpions.com https://www.facebook.com/Scorpions/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2443
Palaa »