Kansitaide Cadaveria
Far Away from Conformity
CD
[ Scarlet Records ]

( 5½ )
01. Blood and Confusion
02. Eleven Three O Three
03. Irrelevant Elegy
04. The Divine Rapture
05. Omen of Delirium
06. Call Me
07. Out Body Experience
08. Prayer of Sorrow
09. Vox of Anti-Time
Ennen Opera IX:ssa äänijänteitään raastaneen laulajaneitokaisen mukaan nimetty Cadaveria ei varmaan itsekään tiedä, mitä soittaa. Kuten bändikuvastakin löytyy solmiota, pipoa ja rengaspanssaria, hämmentää "Far Away from Conformity" genrepataa ja noukkii musiikkiinsa niin reipasta heavya kuin goottitunnelmointiakin. Pääosan biiseistä voi kuitenkin sijoittaa suosiolla aggressiivisen ja riffivetoisen dark metallin lokeroon.

Harmi vain, että tämä harvoilla ristipistoilla kokoon kursittu paketti leviää liian usein käsiin kuin Jokisen eväät. Tuntuu kuin sävellysvaiheessa jokainen bändin neljästä jäsenestä olisi saanut vaikuttaa biisien kulkuun, niin kummallisesti nimittäin poukkoillaan paikasta A paikkaan B. Lähestulkoon iloista heavy-kertosäettä seuraa ronski thrash-kuritus ja sitten taas ollaankin jossain muualla. Ainoastaan operoidessaan rankan goottirypistyksen saralla Cadaveria kuulostaa hyvältä. Myös rehellisesti rokkaava "Prayer of Sorrow" toimi kokonaisuutena. Pakkaa sekoittamaan on tungettu vielä yksi kuluneimmista covereista, Blondien "Call Me", josta veivataan varsin puiseva versio.

Onneksi Cadaverian ääni tuo vittuvoimaa konseptiin karhealla raakkumisella, puhtailla huudoillaan ja kierolla, hieman King Diamondia muistuttavalla falsetillaan, joka sopiikin paikoin hyvin bändin kiemuraisiin riffeihin. Soundipuolella satelee miinuspisteitä rumpujen kohdalla, jotka kuulostavat pahimmillaan erittäin ontoilta ja demomaisilta. Tosin eipä ole itse rumpalissakaan kehumista, sillä muutamat kompit imevät riffeistä voimaa kuin iilimato ikään.

"Far Away from Conformity" on sotkuisa keitos, josta ei ota selvää se surullisen kuuluisa erkkikään. Vain bändin HC-fanien ja ei-niin-kursailevien dark metal –fanien kannattaa kallistaa suippokorvaansa tämän levyn suuntaan.

16.01.2004, Antti Klemi
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
In Your Blood
In Your Blood
[ CD ]
The Shadows' Madame
The Shadows' Madame
[ CD ]
http://www.cadaveria.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2007
Palaa »