Kansitaide Devin Townsend Project
Ziltoid live At Royal Albert Hall
DVD
[ InsideOut ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Z²
02. From Sleep Awake
03. Ziltoidian Empire
04. War Princess
05. Deathray
06. March Of The Poozers
07. Wandering Eye
08. Earth
09. Ziltoid Goes Home
10. Through The Wormhole
11. Dimension Z
12. Namaste
13. Night
14. Deadhead
15. Earth Day
16. Christeen
17. Supercrush!
18. Kingdom
19. Lucky Animals
20. Heatwave
21. Funeral
22. Bastard
23. The Death Of Music
24. Universal Flame

Devin Townsend soitti uransa mahdollisesti merkittävimmän keikan huhtikuussa 2015. Tuolloin Townsendin johtama Devin Townsend Project myi täyteen Lontoon legendaarisen, vuonna 1871 valmistuneen Royal Albert Hall -konserttisalin reilut 5000 paikkaa.

Luonnollisesti videolle taltioidun erikoisen iltaman sapluuna on seuraava: ensimmäisessä setissä soitetaan läpi vuonna 2014 julkaistu Ziltoid-albumi Dark Matters. Väliajan jälkeen puolestaan seuraa setti fanien äänestämiä biisejä.

Puitteet ovat upeat, ja Townsendin yhtyeelle rakennettu lava heijastelee sitä. Lava koostuu pääasiassa kookkaista videoscreeneistä, ja toisin kuin muutaman vuoden takaisessa Retinal Circus -keikassa, nyt lavalla ei nähdä samanlaista tavarapaljoutta. Ziltoidin tarinaa kuljetetaan pääasiassa videoscreenien kautta. Lavalla lihaksi muuttuvat ainoastaan Dominique Lenore Persin tulkitsema War Princess sekä albumilta tuttu Poozer. Taustalla joraa myös kaksi pientä kuoroa, jotka ovat tällä kertaa mikitettyjä ja laulavat oikeasti. Showpainija Chris Jericho esittää videolta roolinsa Captain Spectacularina.

Siinä missä Retinal Circus oli kaoottinen, on Royal Albert Hall -keikka tarkasti suunniteltu. Valitettavasti samalla siitä häviää tietty viehätys. Tarina etenee videoscreeneillä ja lavalla ei paljoa kohelleta. Suoraan sanottuna Ziltoidin Dark Matters -albumin läpisoitto jättää lopulta aika kylmäksi.

Toisella puoliskolla homma hoidetaan ilman turhia krumeluureja homman muuttuessa normaaliksi DTP-keikaksi. Samalla käynnistyy julkaisun mielenkiintoisin osuus. Listaan mahtuu jo aikaisemminkin keikoilla kuultuja kappaleita kuten Namaste, Kingdom ja Lucky Animals. Onneksi fanit ovat äänestäneet listaan myös Earth Dayn ja Epicloud -albumin bonuslevyltä löytyvän Heatwaven kaltaisia kierrepalloja. Erityisen miellyttävää listassa on Townsendin ensimmäisen soololevyn, Ocean Machinen, runsas edustus. Night, Funeral ja Bastard ovat kaikki Townsendiä parhaimmillaan. Mutta koko homman moneyshot on samaiselta levyltä nostettu upea Death of Music, jota ei olisi ikipäivänä osanut odottaa kuulevansa livenä.

Ziltoid Live At Royal Albert Hall on komea kokonaisuus. Keikka on kuvattu usean kameran voimin ja leikattu toimivaksi kokonaisuudeksi. Faneille julkaisu on jälleen pakkohankinta, mutta omissa kirjoissani julkaisulla ei ole samaa viehätystä kuin kaoottisuudessaan viehättävällä Retinal Circusilla. Kyllä tämän silti kivutta katselee. Etenkin fanien äänestämä setti tekee paketista hankkimisen arvoisen.31.12.2015, Niko Kaartinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Transcendence
Transcendence
[ CD ]
Z²

[ CD ]
The Retinal Circus
The Retinal Circus
[ DVD ]
Epicloud
Epicloud
[ CD ]
By A Thread
By A Thread
[ BOX ]
http://www.hevydevy.com https://www.facebook.com/dvntownsend Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1723
Palaa »