Kansitaide Humavoid
Glass
MCD
[ omakustanne ]

( 9- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Glass
02. Light Pollution
03. Eyeshine

Mistähän tätä lähtisi purkamaan… Lähdetään siitä, että nyt on nimittäin kovaa kamaa, ihmettelenkin, miten yhtyeen edellinen levy on mennyt täysin ohi. Homman nimi on puhtaan kuulaat naislaulut ja todella uskottavat miesörinät yhdistettynä sopivan kiemuraisiin riffeihin ja sooloihin Nevermoren ja Animals As Leadersin tyyliin: omaan makuuni aika täydellinen kombo. Tekijämiehet (ja -nainen) ovatkin homman taustalla, nimittäin kitaristi-laulaja Niko Kalliojärven (Amoral) ja laulaja-pianisti Suvimarja Halmetojan (Dotma) hengentuote on taattua priimaa.

Kolmen biisin EP:ssä ei ole yhtään turhaa kohtaa tai niin sanottua täyteriffiä. Kuten mainittu, vokaali- ja soittosuoritukset ovat mainiot. Mukana olevat kosketinsoitinosuudetkin sopivat kokonaisuuteen kuin se kuuluisa puukko mummoon, ja livetodisteiden perusteella ne hoidetaan Keytarilla. Asiallista. Eritoten EP:n viimeinen ja progressiivisin kappale, Eyeshine, on ihan sairaan kova biisi. EP:n ainoaksi kauneuspilkuksi osoittautuu Light Pollutionin korkealle menevä kiljaisu, meinasin tipahtaa sohvalta ensikuuntelulta… Tuotannollisesti ollaan sopivan aggressiivisissa mutta selkeissä tunnelmissa; basso olisi voinut olla hieman enemmän pinnassa, mutta homma kuitenkin potkii niin kuin pitääkin.

Ammattitaitoista ja biisit edellä tehtyä musiikkia, joka kestää kuuntelua valtavasti. En kuitenkaan ihan usko, että samanlaista turpaanvetoa jaksaisin kokopitkää kuunnella, mutta näin kolmen biisin mitassa Humavoidin Glass on just eikä melkein parasta. Toisaalta, kokopitkälle kun yksi murskaava balladi (tai instrumentaali, siihenkin rahkeet riittäisivät) tulisi muiden biisien väliin, niin taas jaksaisi.

Pirun kova suoritus, ei voi muuta sanoa. Rima on nostettu korkealle.31.12.2015, Jaakko Nikko
http://www.humavoid.com https://www.facebook.com/Humavoid/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3504
Palaa »