Kansitaide Riverside
Love, Fear and the Time Machine
CD
[ InsideOut ]

( 8+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Lost (Why Should I Be Frightened By a Hat?)
02. Under the Pillow
03. #Addicted
04. Caterpillar and the Barbed Wire
05. Saturate Me
06. Afloat
07. Discard Your Fear
08. Towards the Blue Horizon
09. Time Travellers
10. Found (The Unexpected Flaw of Searching)

Riverside on tuottanut laadukasta ja tunnelmallisen polveilevaa progerokkiaan jo toistakymmentä vuotta ja nyt soittolistalla on yhtyeen kuudes albumi. Edelliset lätyt ovat olleet hyvinkin mollivoittoisia, melankolisia ja jopa synkkiä. Siksipä onkin raikasta, että tällä kertaa liikkeellä ollaan astetta iloisemmissa merkeissä. Ei nyt toki silti mitään tivolimusiikkia, mutta rokimpaa ja melodisempaa materiaalia kuin aikaisemmat pari levyä.

Muutos on erittäin tervetullut ja koko levyllä on ilmavan kuulas ja himmailuista huolimatta eteenpäin menevä meininki. Muutos ei ole vähiten hienosti draivaavien basson (Caterpillar and the Barbed Wire) ja kitaroiden (Discard Your Fear) ansiosta. Vanhat tutut vertailukohdat pätevät edelleen, eli Opeth, Transatlantic ja Porcupine Tree. Mukaan on myös tuotu Deep Purplen (ja uuden Opethin) hengessä Hammond-saundia. Lisäksi joissain kuulaimmissa kitarahelistelyissä on kuultavissa jopa post-metalisia kaikuja (Afloat). Voisipa Saturate Me olla itseään Dream Theateria rokimmillaan. Ja se "pakollinen" Depeche Mode/Cure-biisikin levyltä löytyy, #Addicted voisi hyvin olla jommankumman orkesterin tuotantoa.

Laulaja-basisti Mariusz Duda on todellakin mies paikallaan molemmilla tonteillaan ja varsinkin lauluun on tuotu uusia sävyjä sieltä 70- ja 80-lukujen huitteilta ja kuulostaa siltä kuin ne olisi laulettu suu hienoisen iloisessa virneessä, eikä kulmia kurtistellen. Muiden soittoniekkojenkaan taidoissa tai osuudessa ei ole mitään valittamista, ammattimeininkiä hyvällä maulla kaikin puolin siis.

Temaattisestikin ollaan hieman uusilla linjoilla, tällä kertaa käsitellään muutosta, vaikeiden valintojen tekemistä ja näihin liittyvää epävarmuutta. Homman summaa aika hienosti jo pelkästään ensimmäisen ja viimeisen biisin nimet, Lost ja Found: jotain katoaa, sitä etsitään ja jotain löytyy.

Kokonaisuus on hyvin paketissa, ainoa nillittämisen aihe liittyy kappaleiden pituuksiin, suurin osa jaksaa oman, keskimäärin kuuden minuutin, kestonsa, mutta ainakin ensikuuntelulla tämä vaati hieman pakottamista. Pulma ei todellakaan ole suuri, sillä ensikuuntelun jälkeen albumi sujahti läpi ongelmitta useasti. Lisäksi muutamat rankemmat groovailut olisi voinut ehkä tuottaa vielä rankemmiksi, mutta epäilenpä että kokonaisuuden herkkyys ja hienotunteisuus olisi siitä kärsinyt enemmän kuin mitä rankkuudella olisi saavutettu.

Kyseessä on varsin rohkea ja varmasti mielipiteitä jakava levy, sillä kokonaisuus on jopa yllättävän pehmeä. Jos odotit progekikkaa toisensa perään niin petyit varmasti, mutta mikäli kuuntelit avoimemmin korvin, saatoit yllättyä positiivisesti. Erittäin vahva osoitus yhtyeen osaamisesta, rohkeudesta, uudistumiskyvystä ja -halusta.10.12.2015, Jaakko Nikko
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Shrine of New Generation Slaves
Shrine of New Generation Slaves
[ CD ]
Anno Domini High Definition
Anno Domini High Definition
[ CD ]
Rapid Eye Movement
Rapid Eye Movement
[ 2CD ]
Second Life Syndrome
Second Life Syndrome
[ CD ]
Out of Myself
Out of Myself
[ CD ]
http://riversideband.pl/en/ https://www.facebook.com/Riversidepl/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2445
Palaa »