Kansitaide Nahum
And the Chaos Has Begun
CD
[ muSick Attack Productions ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Raging Chaos
02. Vomit the Darkness
03. Creator of Emptiness
04. Funeral of Age
05. Damned
06. The Clash of the Fury
07. Under Fire
08. Rotten Lies
09. www (World Wide War)

Valtavirran ja undergroundin välille jäävä maasto on siitä haastava tapaus, ettei siinä nautita sen enempää ensimmäisen näkyvyydestä eikä viimeksi mainitun kulttijulkaisujen viidakkorummutuksesta. Tuolta harmaalta sektorilta löytyy kuitenkin kovia tapauksia, kuten vaikkapa tsekkiläinen Nahum. Yhtyeen soittama death/thrash-mäiske on nimittäin varsin pätevää antia vaikka isoihin bändeihin verrattuna.

Puolituntinen And the Chaos Has Begun ei ehkä loista omaperäisyydellään, mutta levy kompensoi tätä ensiluokkaisella tavalla yhdistää nämä kaksi sukulaisgenreä toisiinsa. Vaikka painotus on selkeästi enemmän jenkkiläistyylisessä kuolossa, bändin thrash-vivahteet tulevat vahvasti esiin osassa riffejä. Kun vielä lopputulos soi soundeiltaan varsin muhkeasti ja kipakasti, voi levyä pitää varsin onnistuneena.

Nahumin tyylissä ehkä parasta onkin juuri se, miten eri palaset loksahtavat toisiinsa saumattomasti. Riffeissä ei ole erityisesti vaihtelua, eivätkä biisit varsinaisesti hypi korville toisistaan erottuvina tapauksina. Tämä on lopulta varsin merkityksetöntä, sillä kokonaisuus on kliseisesti ilmaisten osiensa summaa isompi. Rässimpi kitarointi vetää biisejä eteenpäin energisesti ja reipastempoisesti. Tätä tuetaan napakalla rumputulituksella ja vahvalla örinälaululla.

Kiitos tiiviin sovitustyön, puolituntinen tuntuu juuri sopivalta pituudelta, eikä aiheuta kyllästymistä. Ennemminkin yksittäinen pyöritys jättää jopa pienen nälän kuulla lisää ja sehän on aina hyvän levyn merkki. Lopulta suurin nillitys tulee siitä, ettei Nahum varsinaisesti jää mieleen tai erotu eri osa-alueilla varsinaisesti genren muista bändeistä. Jos tämän asian yli pääsee, voi And the Chaos Has Begunia suositella varauksetta tsekattavaksi.10.12.2015, Serpent
http://www.nahum.cz/ https://www.facebook.com/pages/NAHUM/204827746216054 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1213
Palaa »