Kansitaide Runneltu
Sokea hyppy
CD
[ omakustanne ]

( 6 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Valhesanomat
02. Minne todisteet johtavat
03. Kärsimyksen ongelma
04. Sokea hyppy
05. Valon haaste
06. Sirkus
07. Ihmisyyden malli
08. Sarjakuvatraktaatti
09. Vapautus
10. Edes olemassa
11. Aika elää
12. Vaikein tie
13. Rääkki

Aiemmin grindauksen ja hooseen parissa operoinut Runneltu on kääntänyt ruoriaan reilusti. Lopputuloksena on Sokea hyppy -nimellä kulkeva omakustannelevy, jonka tyyliä voisi luonnehtia enemmänkin hc-vivahteiseksi raskasmetalliksi. Death metal -vaikutteita ei voi olla huomaamatta eikä liioin bändin asennemetallimaista ja melosävytteistä mausteisuutta.

Kotimaisella öristy ja rääkynöillä täydennetty levytys kattaa kolmetoista raitaa rujoa rähmintää raskailla soundeilla. Nämä ovatkin levyn parhaita puolia, sillä murjovaa kitarasoundia kuuntelee mieluusti – etenkin kun rumpusoundeistakaan ei löydy valittamisen aihetta. Sen sijaan suomenkielinen laulanta ottaa korvaan jostain syystä yllättävän paljon. Eihän asia sinänsä välttämättä häiritse, tai ainakaan pitäisi häiritä, mutta plussaksi moista on vaikea kääntää.

Suurin ongelma levyllä on kuitenkin siinä, etteivät biisit lopulta kanna kovinkaan hyvin. Vaikka sinänsä päteviä yksittäisriffejä kyllä löytyy, kokonaisuus tuntuu puuduttavalta ja samalla hieman suunnattomalta. Siellä täällä rässiriffi, toisaalla hardcore-jynkytys ja niin edelleen. Ainakaan omiin makuhermoihin moinen noppasoppa ei vain tunnu pureutuvan, vaikka aineksia sinänsä löytyy. Tai ehkäpä juuri siinä syy onkin; paketti ei pysy kasassa vaan kaikkea on vähän liiaksikin. Tästä osuvasti levyn loppupään muistutus heleällä naislaululla.

Sokea hyppy ei ole huono levy. Se on vaan kaikessa sekamelskaisuudessaan sangen keskinkertainen, hyvistä hetkistään huolimatta.19.12.2015, Serpent
http://www.runneltu.com/ https://fi-fi.facebook.com/pages/Runneltu/56104398815 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1960
Palaa »