Kansitaide [ówt krì]
Pilgrimage
CD
[ Erototox Decodings ]

( 4 )
01. Static Continuum
02. From Shadows
03. Messe De Requiem
04. Pilgrimage 1
05. Flight to Kailash
06. Pilgrimage 2
07. Absurd
08. Integrity / I Believe

Piinallisen hipstermäisellä nimellä paiskattua [ówt krì] on Kenneth K -nimisen artistin projekti. Levy on saatettu maailmaan kokeellisen dark ambientin nimissä, joskin varsinaista ambientia, saati kovin synkkää sellaista, on lähes mahdotonta löytää. Enemmänkin debyyttilevy Pilgrimagea voisi luonnehtia rock-soittimien sävyttämäksi kokeelliseksi kosketinmusiikiksi, joka vaeltaa pääosin instrumentaalisen ilmaisun parissa.

Kahdeksan raidan mittainen levytys vaihtelee laidasta laitaan biisikohtaisesti. Siinä missä etenkin alussa levy tuo esille särökitaroita sekä toisaalta myös rumpukomppeja, loppua kohden mennään puhelaulupätkien sävyttämään kosketinmusisointiin. Levyn tarjonta vaihtelee tyylin osalta melkoisesti. Harmi kyllä, ettei sama toteudu myös laadun osalta. Pilgrimage kun ei varsinaisesti loista missään kohtaa.

Erityisesti ambientin, mutta myös yleisesti kosketinvetoisen musiikin suhteen koen närästystä biiteistä ja kompeista, ja mikäli mahdollista, vielä enemmän laulusuorituksista. Kun etenkin jälkimmäiset on toteutettu ankeasti lähinnä puhumalla ja vieläpä monotonisella äänellä, on levystä vaikea olla innoissaan. Mikä pahinta, levyn kompit tuntuvat täysin päälle liimatuilta kokonaisuuksilta. Aivan kuin sekään ei vielä riittäisi, levyn musikaalinen anti on varsin väsynyttä fiilistelyä.

Bassokitaroiden purinat, särökitaroiden tapailut ja tyhjänturpeat kosketinosuudet jättävät mielen enemmän ärtyneeksi kuin tyhjäksi. Hyvästä fiilistelystä ei levyn aikana voida puhua kuin parissa kohtaa. Ne kuitenkin kantavat paikoin sen verran pitkälle, että ne on otettu arvosanassa huomioon. Kun levy vielä loppuu varsin epämiellyttävästi soivaan raitaan, jää kokonaisuudesta hapan loppumaku.

Vaikkei Pilgrimage täydellinen kalkkuna olekaan, sitä on todella vaikea suositella kosketinmusiikin ystäville. Mitä taas tulee dark ambientiin, tämän levyn kohdalla on mahdotonta keksiä suosittelua sillä rintamalla. Kokeilullisuudesta sentään voi antaa pisteitä. Sillä sen tämä levy osaa.02.12.2015, Serpent
http://www.owtkri.org/ https://www.facebook.com/owtkri/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1123
Palaa »