Kansitaide Anomalie
Refugium
CD
[ Art of Propaganda ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. In Fear of Tomorrow
02. Spiritual Distortion
03. Untouched Walls
04. Between Reality and the World Beyond
05. Solace
06. Leaving Somnia
07. Freiflug 48° 23´ N, 16° 19’ O
08. Refugium

Rankkaa herkkyyttä. Sitä on luvassa sopivan mittaisessa kahdeksan biisin paketissa Anomalien eri tyylejä yhdistävässä synteesissä. Genrellisesti Refugium on haastava tekele, sillä siinä yhdistyvät toisiinsa niin post metal, black metal kuin myös rockimpi melodisuus.

Vuodesta 2011 lähtien operoinut Anomalie on vuoroin kaunista, vuoroin rumaa ja toisinaan myös ripauksellisen verran aggressiivista. Yhtäältä levyltä löytyy kaihoisuutta ja surumielisyyttä. Näiden kaikkien edellä mainittujen seinämien välillä pomppii Refugium. Ei kuitenkaan lainkaan niin mielivaltaisesti kuin voisi olettaa. Refugium onkin levynä lopulta melkoisen tasapainoinen ja toteutukseltaan sopusuhtainen.

Olen aidosti yllättynyt siitä, miten hyvin Refugium lopulta toimii. Yleensä tämänkaltaiset sekasikiöt tuppaavat tekemään kaikkea vähän sinnepäin, mutta tekemättä mitään erityisen hyvin. Anomaliessa tilanne on lähes päinvastainen. Niin herkät kuin räväkätkin osuudet pelittävät mainiosti ja jopa levyn ristiriitaisesti keskenään kulkevat osaset lomittuvat kappaleissa hyvin. Rumankaunis Refugium toimiikin osittain ehkä siksi, että se tarjoaa vaihtelua laidasta toiseen ja kuitenkaan hukkaamatta itseään välillä.

Rujoista rääkylauluista on annettava ehdotonta plussaa, eikä levyn jossain määrin karkea soundimaailma haitaksi ole sekään. Refugium on levy, jolle vahva suositus kaikenlaisesta sekamuotoisuudestaan huolimatta.19.11.2015, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Visions
Visions
[ CD ]
https://www.facebook.com/The.Anomalie.Experience http://anomalie-official.bandcamp.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1401
Palaa »