Kansitaide Vortech
...of What Remains
CD
[ omakustanne ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Decay to Static
02. Disconnect
03. Ghosts of Existence
04. Strength in Numbers
05. Internal Poison
06. Signal Loss
07. Oceans of Steel
08. Predictable End
09. Blast Radius
10. Neolithic (The Darkness Is Born)
11. Underutilized
12. Toxin Release

Kymmenen vuotta, seitsemän kokopitkää. Torniolaista Vortechia ei voi pitää ainakaan kovin laiskana yhtyeenä. Omakustannelinjalla jatkavan yhtyeen uutukainen on vaihteeksi liikahdus parempaan suuntaan. ...of What Remains ei sen enempää ujostele kuin pyydä myöskään anteeksi.

Industrial metalin puolella ei ole järin paljon kilpailua ja siinä vähässäkin määrässä hajonta on suhteellisen laajaa. On peheämpää, lähinnä konepopin puolelle sojottavaa tapausta ja sitten on selvästi metallisempaa menoa, jotkut jopa suoranaisen äärimetallin puolelle ärhäkästi käyviä tapauksia. Vortech kuuluu selkeästi jälkimmäiseen osastoon etenkin tällä seitsemännellä kokopitkällään. Vaikutteita on runsaanlaisesti etenkin death metalin puolelta jos nyt tietynlainen thrash-vivahdekkin on riffeistä aisittavissa.

Vortechin puskenta on siinä määrin kipakkaa, että sitä voisi jossain määrin kutsua jopa industrial black metal -jumala Mysticumin sielunsukulaiseksi. Valitettavasti ei kuitenkaan synkkyyden tai biisinkirjoituspuolen puolesta, sillä aivan norjalaisbändin sfääreiihin Vortech ei sentään ulotu. Toisaalta mieleen tulee ...And Oceansin joutsenlauluksi jäänyt Cypher, joka toki on keveyempää mäiskettä kuin Vortechin vastaava, mutta yhtymäkohtiakin löytyy, mikä ei ole lainkaan huono asia.

...of What Remains onkin jännä yhdistelmä riffivetoista raskasmetallia ja toisaalta kosketinsuuntaista piipatus-, pauke- ja ketkuttelukamaa. Aivan teknoksi meno ei sentään ylly, mutta synamusapuolen ilotulitusta mahtuu sitten senkin edestä. Levyn suurimpana ongelmana ei ole tyylilajien sekoittuminen vaan se, ettei Vortech ole hionut yhtään tulokulmaansa erinomaiselle tasolle. Vaikka sinänsä pidän levyn tavasta sekoittaa jyräävää death metalia avokätiseen synatuuttailuun, lopputulos tuntuu hiomattomalta.

Moitteita en tällä erää anna niinkään soundeista, jotka kyllä sopivat tähän menoon kuin lyijykynä silmään, enkä niinkään vihaisista karjuntaörinöistä, sillä nämä piirteet ovat levyllä enemmän kuin kunnossa. Piiskaa jaan korkeintaan biisien hiomattomuudesta. Tällainen meno kun tarvitsisi ehdottomasti tietynlaista hittivetoisuutta, toimivia kertsejä ja ehkä jopa huudatuskohtia. Nyt homma jää enemmänkin raskaan musaan suorittamiseen. Eihän sekään väärin ole, mutta jotain jää silti kaipaamaan.20.10.2015, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Devoid of Life
Devoid of Life
[ CD ]
Wasteland
Wasteland
[ CD-R ]
Deep Beneath
Deep Beneath
[ CD-R ]
http://vortechmusic.com/ https://www.facebook.com/vortechmetal Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1057
Palaa »