Kansitaide Crystal Crow
Once Upon a Midnight Dreary
CD
[ omakustanne ]

( 6 )
01. No Place in Paradise
02. Dorian Gray
03. The Call
04. World of Lies
05. The Raven
06. New Tomorrow
07. Dance of Death
08. The Beast Within
09. Time Ends

Ostaisitko levyn sokkona yhtyeeltä nimeltä Crystal Crow? En minäkään. Enkä kyllä ostaisi sitä tämän levyn kuulemisen jälkeenkään.

Once Upon a Midnight Dreary kuuluu sarjaan levyt, joiden kohdalla ymmärtää vähän turhankin nopeasti miksi kyseessä on omakustanteinen levytys. Ei sillä, että Once Upon a Midnight Dreary olisi varsinaisesti huono levy. Eikä sillä, että se olisi lajissaan lainkaan huonompi. Mutta niinkin haastavassa genressä kuin goottideath vaaditaan melko paljon paukkuja, että suuren yleisön kulmakarvat liikahtavat imartelevalla tavalla. Omaksi harmikseen Crystal Crow ei aivan tuohon yhden käden sormilla laskettavaan määrään lukeudu.

Kristallivariksen kuvailu goottideathiksi on oikeastaan hieman harhaanjohtavaa, sillä varsinaiset death metal -tekijät ovat varsin vähissä. Gootahtavuus taas toisaalta hierotaan kuulijan korvakäytäviin ylidramaattisen mieslaulannan toimesta, josta ei ainakaan vibraa puutu. Lähes koomiselle tasolle yltävä, joskin sinänsä äänenkäytön osalta pätevä mieslaulaja saa kontrastia ajottaisista örinälauluista sekä toisaalta korkeammalta vetävistä puhtoisista vedoista. Näistä ei löydy sen enempää erityistä moitittavaa tai kehaistavaa.

Biisien puolesta levy jättää kuitenkin hieman kylmäksi. Death metal -mielessä levy tuntuu aivan liian kevyeltä herkisteltyltä ja taas silmät mustana -goottailuksi meno on turhankin raskasta menoa. Raskaudesta puheen ollen levyn soundeja on toden totta kehaistava, ainakin kitaroiden osalta.

Vaikka kuinka pyöritän Once Upon a Midnight Drearya mielessäni hyviä puolia hakien, on levyn sävellykselliselle mitäänsanomattomuudelle vaikea suuremmin lämmetä. Se ei liioin ärsytä tai ilahduta, vaan yksinkertaisesti jättää hieman tyhjän tunteen. Jos kuitenkin juuri sinun sielustasi löytyy herkkä kohta tämänkaltaiselle yhdistelmälle, on Once Upon a Midnight Dreary varmasti kuuntelunsa ansainnut.20.10.2015, Serpent
http://www.crystal-crow.com/ https://www.facebook.com/CrystalCrowband Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 714
Palaa »