Kansitaide Kill Ritual
Karma Machine
CD
[ Scarlet Records ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Just a Cut
02. Rise
03. The Enemy Inside
04. The Key
05. Karma Machine
06. My Green Room
07. Kundalini
08. Land of the Dead
09. Camera's Eye

Kesto: 47:03

Modernin heavy/thrashin laatulähettiläs jenkkilästä, Kill Ritual, on saanut sitten perustamisensa varsin runsaasti kehuja. Erityisesti viime vuonna julkaistu kakkoslevy The Eyes of Medusa sai osakseen kovasti positiivista huomiota. Itse ehdin jo odotella, että kolmosella bändi osuisi napakymppiin, koska rima oli noussut sen verran korkealle. Mutta niinpä kävi, että yhtyeen jäsenistö koki tällä välin täydellisen muutoksen, kun kaikki muut bändin pomoa, kitaristi Steven Ricea, lukuun ottamatta menivät kukin syystä tai toisesta vaihtoon. Erityisesti mullistus harmittaa laulajaosaston osalta, koska Josh Gibson oli paitsi osaava heavykeuhko, omasi myös erinomaisen originellin äänen.

Karma Machinella esittäytyy mikin varressa mies nimeltään David Reed Watson, joka ei kyllä mitään muistikuvia muista musiikillisista ansioistaan herätä, mutta kyllä kaveri aivan täysin pätevä osaansa Kill Ritualissa on. Vaikka myönnän pitäväni enemmän Gibsonin soundista, Watsoninkin vauhdittamana bändi tulee pärjäämään varmasti oikein hyvin.

Musiikillisesti muutoksia ei niinkään ole havaittavissa, vaan biisintekijä Rice on jatkanut takuuvarmaa tarttuvan ja persoonallisen oloista linjaansa, ja jokainen musikantti hoitaa ruutunsa kuten asiaan kuuluukin. Tällä kertaa ei kuitenkaan ehkä ihan sellaista ilmiselvää hittiä ole sekaan saatu, mutta hyviä kappaleita joka tapauksessa. Riffit edustavat tukevampaa, varsin groovaavaa osastoa ja niissä on usein Ricelle tyypillistä kieroutta mukana, mutta ennen kaikkea melodioissa löytyy tarttuvuutta ja laatua. Mikäli levyyn lähtee tutustumaan, voi kokeilla tuntemuksiaan vaikkapa kappaleiden Camera’s Eye ja Karma Machine osalta.

Yksi hitusen parempi seikka pariin edelliseen verrattuna on soundimaailma, joka on näistä kolmesta Kill Ritualista eniten korvaa miellyttävää sorttia.

Jos joku vielä kaipasi niitä tarkempia referenssejä, niin suositellaan yhä esimerkiksi osastosta Testament, Forbidden ja Metal Church pitäville.11.09.2015, Marko Saarinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Eyes of Medusa
The Eyes of Medusa
[ CD ]
The Serpentine Ritual
The Serpentine Ritual
[ CD ]
https://www.facebook.com/KillRitual http://www.reverbnation.com/killritual Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Osta EMP:ltä Lukukertoja : 1135
Palaa »