Kansitaide 36 Crazyfists
Time And Trauma
CD
[ Spinefarm Records UK ]

( 7- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Vanish (We all Disappear)
02. 11.24.11
03. Sorrow Sings
04. Lightless
05. Time and Trauma
06. Also Am I
07. Translator
08. Silencer
09. Slivers
10. Swing the Noose
11. Gathering Bones
12. Marrow

Vuonna 2002 perustettu alaskalainen alternative/metalcore-pumppu 36 Crazyfists on sekin jo ehtinyt seitsemänteen levyynsä. Time And Trauma tarjoaa kuulijalle keitoksen rokahtavaa ja pääosin hienosti rullaavaa modernia metallimusiikkia.

Metalcore mielletään usein (syystäkin) nuorison musiikiksi, mutta Time And Trauman tapauksessa näkisin kohdeyleisön olevan hieman vanhemmassa ikäluokassa. Albumi ei ole yltiöaggressiivinen saati raa’an angstinen, vaan luottaa ilmaisussaan enemmänkin vankkaan rokkiperinteeseen ja laulumelodioihin. Vokalisti Brock Lindow tulkitsee kappaleet tummalla äänellään varsin kelvollisesti, vaikka hieman vaihtelua itse kaipailenkin. Kenties jonkinlaista murinaa tai huutoa olisi voitu kokeilla kappaleiden raskaimmissa kohdissa nykyistä enemmänkin? Yhtä kaikki 36 Crazyfistsin musisoinnista tulee vahvasti mieleen toinen jenkkibändi Deftones.

Liian lällyksi homma ei silti sentään mene, vaan esimerkiksi alkupuolen kappaleet 11.24.11 ja Sorrow Sings sisältävät raskasta riffittelyä, joka varmasti saa menojalan vipattamaan. Silencer sisältää lopultakin myös vihaisempaa vokalisointia höystettynä varsin tummalla kitaratyöskentelyllä ja Also Am I piristää korkeammalla tempollaan. Koko paketin selkeä kohokohta on kuitenkin lähes kuusiminuuttinen lopetusveisu Marrow, jossa bändi tunnelmoi kauniin naislaulun saattelemana välillä jopa hypnotisoivalla tavalla. Kappale on niin hyvä, että vastaavan tyylisiä biisejä toivoisi levyllä olevan enemmänkin.

Time And Trauma ei silti muodostu suurmenestykseksi. Suurin osa biiseistä on lopultakin vain ”ihan kiva” -osastoa, eikä oikeastaan mikään kappale Marrowia lukuunottamatta tunnu sisältävän sen kummempaa sielua tai paloa. Levy on ikään kuin väliinputoaja; rokkavaa rullailua kuuntelee mieluummin vaikka Foo Fightersin muodossa ja raskaampaa metalcore-paahtoa esimerkiksi Lamb Of Godin levyiltä.02.09.2015, Ilkka Pättikangas
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Collisions and Castaways
Collisions and Castaways
[ CD ]
The Tide And It’s Takers
The Tide And It’s Takers
[ CD ]
Rest Inside The Flames
Rest Inside The Flames
[ CD ]
Destroy the Map
Destroy the Map
[ CDS ]
A Snow Capped Romance
A Snow Capped Romance
[ CD ]
https://www.facebook.com/36crazyfists http://36crazyfists.net/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1030
Palaa »