Kansitaide Antagonist Zero
No Tears
MCD
[ Inverse Records ]

( 6 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. No Tears
02. Profound Oblivion
03. Suru
04. Missä muruseni on (Jenni Vartiainen cover)
05. The Lachrymal Sleep (Doom:VS cover)

Kolmen vuoden tauon jälkeen porvoolaisyhtye Antagonist Zero palaa synkkähenkisen ja melodiapitoisen doomahtavan raskasmetallin pariin. Valitettavaa kyllä, tauko ei ole tehnyt yhtyeelle hyvää. Viiden biisin No Tears onkin kenties tähän asti yhtyeen vaatimattomin teos.

Kolmesta omasta sävellyksestä ja kahdesta lainakappaleesta koostuva No Tears rakentuu pitkien biisien varaan. Poikkeuksena sääntöön toimii alta viisi minuuttia kellottava Jenni Vartiaista coveroiva Missä muruseni on, joka onkin epätyypillinen valinta metallibändille. Muuten bändi paukuttaa biisit päälle seitsemän minuutin ja näissä on suoraan sanoen helposti ainakin kolmannes liikaa.

Siinä missä raskassoutuinen synkistely vielä menettelee ihan jo hyvien soundiensa ansisosta, korviin ottaa yhä enemmän ja enemmän yhtyeen laulupuoli. Vioista lievempi on vokalistin kimakka ääni, joka ei omaan korvaan tunnu sopivan sitten millään. Tämän vielä kestää, mutta väkisin vedettyjä laulusovituksia ei sitten millään. Osa kohdista on venytetty hyvin väkinäisen kuuloisesti eikä laulajan taidot tunnu aivan kaikkeen riittävän. Aivan myötähäpeäpuolelle ei sentään mennä, joskaan pahimmillaan ei myöskään hirveän kauas moisesta jäädä. Ongelma korustuu erityisesti suomenkielisessä Suru-kappaleessa.

Hieman yllättäen bändi onkin vahvimmillaan The Lachrymal Sleep -lainaviisussa, johon yhtyeen raskas kitarointi ja tukeva örinälaulu istuvat kuin nenä päähän. Voi kun tätä viimeksi mainittua kuultaisiin enemmän kuin levyn alkupuolta.

Vahvahkon alun jälkeen on ikävä todeta, että Antagonist Zero on koskettanut pohjaa ja tehnyt hyvin keskinkertaisen levyn, jonka parasta vahvuutta edustaa levyn päättävä coverointi ja mahtava soundipuoli. Ei täysin hukkapätkä, muttei varsinaisesti suositusten arvoinenkaan. Ehkä sitten taas ensi kerralla.01.09.2015, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Doomed
Doomed
[ CD ]
http://www.antagonistzero.com/ https://www.facebook.com/antagonistzero Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 932
Palaa »