Kansitaide Crimson Sun
Towards the Light
CD
[ Maple Metal Records ]

( 10- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. The Storm
02. Eye of the Beholder
03. Awaken
04. Towards the Light
05. The Herald
06. Portrait of a Ghost
07. Enter the Silence
08. The Spark
09. Clockwork Heart
10. Memories Burning

Kesto: 41 min.

Voihan pojat minkä levyn kiskaisivat. Kotkasta (kaupungista eikä eläimestä, sikäli kun tiedän) kotoisin oleva Crimson Sun iski naamalle vahvan kandidaatin vuoden levy -titteliin ja vähintäänkin kuluvan kalenterivuoden kovimman esikoislevyn.

Tyyliltään Towards the Light on nykymuotoista melometallia, ja lähimmäksi vertailukohdaksi voisi ottaa esimerkiksi Arionin tai Tolkittoman Stratovariuksen, mutta siinä missä Stratovariuksen kolme viimeistä levyä ovat sisältäneet timanttisten raitojen lisäksi myös ihka-aitoa kuraa, Crimson Sun poimii ne timanttiset ideat ja kiillottaa vieläkin kirkkaammiksi. Vaikka kuinka olen viime päivien teholuukutuksen yhteydessä yrittänyt etsiä heikkouksia Towards the Lightilta, mitään ei irtoa – tavallisesti tämä tarkoittaisi sitä, että levy on niin keskinkertainen, ettei siitä ole mitään sanottavaa, vaan ei nyt: levyltä ei löydy mitään moitittavaa, koska se on niin hyvin tehty.

Solisti Sini Seppälä tulkitsee kappaleet juuri oikein, löytäen oikeat tunnetilat jokaisessa kappaleessa, aina haikeasta ja tunnelmoivasta Memories Burningista valtamerialuksia hukuttavaan voimaan The Stormissa. Sävellyksissä luotetaan vahvoihin koukkuihin, jotka tarraavat heti kiinni, mutta kappaleet eivät jää pelkkien kertosäkeiden kannateltaviksi, vaan syvyyttä löytyy kymmeneen kuuntelukertaan päivässä. Jokainen kappale on oma yksilönsä ja toimisi hyvin vaikka sinkkulohkaisuna, mutta 41 minuuttisena kokonaisena kuultuna ne muodostavat poikkeuksellisen napakan paketin.

Jos etsimällä etsii, ainoita kappaleet ovat paikoitellen pikkiriikkisen liian samasta puusta veistettyjä ja kakkosraita, levyn tunnelmoivin ja ei-täydellisin Eye of the Beholderin paikka kahden kenties tykeimmän kappaleen välissä ja aivan levyn alussa on hieman vaikea. Toisaalta Powerwolf, Sabaton ja monet muut ovat toistaneet koko uransa levyä, joka ei ole yhtä kuin Towards the Light tai kappaletta joka ei ole yhtä hyvä kuin Awaken; lisäksi, tänä suoratoistopalvelujen aikakautena, kuka vain voi tehdä levystä toisenlaisen soittolistan, jossa siirtää Eye of the Beholderin vaikkapa Towards the Lightin ja The Heraldin väliin. Jos Arionin esikoinen (The Last of Us, 2014) keräsi (syystä) hehkutusta kaikilta tahoilta, Towards the Light ansaitsee saman ja enemmänkin.12.08.2015, Aleksi Peura
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Spirit of Unchainable
The Spirit of Unchainable
[ Digital ]
http://crimsonsun.net https://www.facebook.com/pages/Crimson-Sun/138132725334?fref=ts Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 6519
Palaa »