Kansitaide Burning Point
Burning Point
CD
[ AFM Records ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. In the Shadows
02. All the Madness (2015)
03. Signs of Danger (2015)
04. Find Your Soul
05. Heart of Gold (2015)
06. My Darkest Times
07. Dawn of the Ancient War (2015)
08. Into the Fire (2015)
09. Queen of Fire
10. Blackend the Sun (2015)
11. I’ve Had Enough (Into the Fire) (Kiss-cover)

Suomalaisen Burning Pointin uusin levy ei ole täyspitkä studiolevy, vaan sellaiseksi naamioitu EP: Burning Point sisältää neljä uutta kappaletta, viisi uudelleenäänitystä ja yhden koverin. Mutta, toisin kuin välittömästi saattaisi olettaa, ratkaisu on perustelu, sillä yhtyeen uusi solisti on Battle Beastissa äänijänteitä aiemmin revitellyt Nitte Valo, jonka vanavedessä yhtyeen pariin saapuu varmasti paljon uusia kuulijoita – heille Burning Point tarjoilee oivan tutustumisväylän yhtyeeseen.

Uusista kappaleista avausraita In the Shadows osui makuhermoon terävimmin, ja heti toisena seuraava All the Madness on uudelleenäänityksistä säväyttävin. Kertaakaan kappalemateriaalin taso ei romahda, mutta aivan huikean aloituskaksikon tasolle ei päästä; levyn kuuntelun päättäisi mieluummin päräyttävään Blackend the Suniin kuin turhaan Kiss-koveriin, jossa kaiken lisäksi hoetaan toisen levyltä löytyvän kappaleen nimeä.

Jos kappalemateriaali on kohdallaan, samaa ei voi sanoa soundeista: erityisesti kitarat kuulostavat ohuilta. Siinä missä esimerkiksi Mercyful Faten klassikkolevy Don’t Break the Oath (1984) kärsi hyvin samalta kuulostavista ohuista kitaroista, Mercyful Faten tapauksessa miksausratkaisu tuntui loppuun harkitulta muiden soitinten kanssa soidessaan; Burning Pointin eivät tunnu loppuun asti mietityiltä, vaan pelkästään ohuilta. Esimerkiksi Signs of Dangerissa heikko soundiratkaisu onnistuu kaivamaan muutoin kelpo kappaleelta ja riffeiltä maata jalkojen alta.

Nitte Valo hoitaa tonttinsa mikrofonin takana laadukkaasti, mutta toisinaan tuntuu siltä, että hänen äänensä ei ole omimmillaan power metalissa – myös kaikkein korkeimmat ja epäinhimillisimmät kiekaisut, joita hän esitteli Battle Beastin Steelillä (2011), jäävät harvalukuisiksi. Ei siitä, erinomainen solistihan Valo on, mutta kenties kun leuka on kerran kolahtanut lattiaan, samaa efektiä ei ole enää mahdollista – tai ainakaan helppoa – saavuttaa.

Kaikesta nurinastani huolimatta Burning Point on oivallinen levytys: kappaleet viihdyttävät, saavat takomaan nyrkkiä ilmassa ja kertosäkeet jäävät takaraivoon kummittelemaan pitkään levyn päättymisen jälkeenkin. Täysihintaisena sitä ei voi varauksetta yhtyeen pitkäaikaisille kuulijoille suositella, mutta kaikille Valon laulusta kiinnostuneille ja Burning Pointin musiikkiin tutustuville se on kelpo julkaisu.13.06.2015, Aleksi Peura
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Blaze
The Blaze
[ CD ]
The Ignitor
The Ignitor
[ CD ]
Empyre
Empyre
[ CD ]
Burned Down the Enemy
Burned Down the Enemy
[ CD ]
To Hell and Back
To Hell and Back
[ CDS ]
https://www.facebook.com/burningpointfinland http://www.burning-point.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2888
Palaa »