Kansitaide Leprous
The Congregation
CD
[ InsideOut ]

( 10 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. The Price
02. Third Law
03. Rewind
04. The Flood
05. Triumphant
06. Within My Fence
07. Red
08. Slave
09. Moon
10. Down
11. Lower

Norjalainen Leprous on tehnyt koko levytysuransa ajan kovaa jälkeä. Kolmosalbumi Bilateral nosti yhtyeen merkittäväksi tekijäksi vuonna 2011 ollen vahvasti kallellaan moderniin, djentahtavaan progeen. Vuoden 2013 Coal puolestaan toi yhtyeen soundiin teatraalista draamaa, mitä vain alleviivasi vokalisti Einar Solbergin koulutettu ja komea ääni.  The Congregation -albumillaan yhtye jatkaa luontaista kehityskaartaan ja läväyttää samalla tiskiin ehkä vuoden kovimman modernin progealbumin.

On ehkä syytäkin tehdä Leprousista puhuttaessa vahva ero ns. perinteisempään progeen, sillä The Congregationilla Leprous on huomattavasti lähempänä Musea kuin mitään kitarasankareita tai tahtilajeja vilisevää progressiivista rockia. Jos Coalilla yhtye oli kuin Queen, tällä levyllä ollaan vahvasti kiinni aiemmin mainitussa modernissa brittiläistriossa.

Tämä johtuu epäilemättä osaksi siitä, että kolmoslevy on pitkälti laulavan kiipparisti Solbergin käsialaa. Yhtye ei kuitenkaan ole mennyt ihan poppisektoreille eivätkä kiipparit onneksi valtaa koko äänikuvaa, sillä The Congregation on silti vahvasti Leprousin kuuloinen albumi.

The Congregation koskettaa ja menee ihon alle tavalla, jonka vain hyvin harva yhtye hallitsee. Leprous soi albumilla vuorien kokoisena ja yhtä kauniina. Tämä ei silti tarkoita sitä, että vuoristonäkymät avautuisivat välittömänä postikorttina kuulijan kuulokuvaan, vaan 65 minuutin mittainen albumi vaatii myös useamman kuuntelun avautuakseen kunnolla. Useammalla kuuntelulla kokonaisuudesta ei jäänyt käteen täytebiisejä.

Teknisiltä sektoreilta yhtyettä ei tarvitse juuri arvostella, sillä Leprous valjastaa kaiken osaamisensa palvelemaan musiikkia. Silti esimerkiksi kitaristien Tor Oddmund Suhrke ja Øystein Landsverk työskentelystä voi poimia paljon mehukkaita hetkiä kokonaisuuden ollessa silti mallia ”biisi edellä”.

The Congregationista on vaikeaa löytää pahaa sanottavaa. Albumi on kymppinsä ansainnut.04.06.2015, Niko Kaartinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Malina
Malina
[ CD ]
Live At Rockefeller Music Hall
Live At Rockefeller Music Hall
[ DVD ]
Coal
Coal
[ CD ]
Bilateral
Bilateral
[ CD ]
http://www.leprous.net/ https://www.facebook.com/leprousband Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 7398
Palaa »