Kansitaide Pain of Salvation
Falling Home
CD
[ InsideOut ]

( 9- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Stress
02. Linoleum
03. To the Shoreline
04. Holy Diver (Dio cover)
05. 1979
06. Chain Sling
07. Perfect Day (Lou Reed cover)
08. Mrs. Modern Mother Mary
09. Flame to the Moth
10. Spitfall
11. Falling Home

Falling Homen kaltaiset levyt ovat ristiriitaisia. Ajatuksena oman tuotantonsa kokoaminen yhdelle levylle ja sen versioiminen akustisesti vaikuttaa helpolta idealta, joka tehdään joko siinä vaiheessa kun ideoita uuden materiaalin säveltämiseen ei ole tai juhlistetaan yhtyeen merkkipäivää. Falling Home ei ole Pain of Salvationin uran kattava läpileikkaus tai suurimpien hittien kokoelma. Yhtye on aina ollut kokonaisten albumien tai jopa albumisarjojen yhtye, joten satunnaisten kappaleiden irrottaminen kontekstistaan tuntuu mielettömältä. Kuuntelijan onneksi Falling Homea ei ole tehty puolivaloilla.

Albumin kappalevalinnat hieman kummastuttavat. Yhtye ei ole valikoinut ainoatakaan kappaletta The Perfect Element I – albumilta, jota voi kutsua progressiivisen metallin klassikoksi. Pääosassa ovat vuosikymmenen alussa julkaistut Road Salt –levyt, ja ehkä hieman yllättäen aikanaan nihkeän vastaanoton saanut Scarsick. Entropia-debyytiltä ja Remedy Lane - albumilta on molemmilta valikoitunut mukaan yksi kappale. Uutta materiaalia on ainoastaan levyn nimibiisi.

Levylle on äänitetty myös Dion Holy Diver ja Lou Reedin Perfect Day. Pain of Salvationin diskografia on laadukas ja kahden lainakappaleen sijaan levylle olisi voinut laittaa myös kaksi omaa kappaletta. Holy Diverissa yhtye on kuitenkin ottanut mielenkiintoisen tulokulman kappaleeseen. Pain of Salvationin käsissä Dion klassikosta on tullut pehmeä ja rento jazz-pala. Perfect Day on vedetty purkkiin noudattamalla enemmän alkuperäistä kappaletta ja on siinä mielessä tylsempi veto. Daniel Gildenlöwin tunteikkaan laulusuorituksen ansiosta Lou Reed -cover on kuitenkin levyn parhainta antia ja henkilökohtaisesti myös yleisesti mietittynä yksi parhaista cover-esityksistä vähään aikaan.

Akustinen lähestymistapa on tehnyt omasta tuotannosta pehmeämpää, vaikka esimerkiksi Linoleumin lopussa saavutetaan intensiivinen tunnelma. Omat kappaleet ovat saaneet myös uudenlaista ääntä, joista parhaimmat esimerkit ovat Scarsick-albumilta nostetut palat, Mrs. Modern Mother Mary, Flame to the Moth ja Spitfall. Maininnan arvoinen on myös Entropia-albumin Stress. Se ei ole enää se sama vahvasti Dream Theater - pastissilta kuulostava keskittymishäiriöinen, joka suuntaan poukkoileva superpallo. Kappaleesta on nyt saatu enemmän omalta kuulostava tekele.

Akustisuuden vuoksi Falling Homen äänimaailma on koruttomampi eikä albumin äänimaailma saavuta samaa syvyyttä kuin Pain of Salvationin studioalbumit. Uudelleen sovitetut kappaleet kuitenkin näyttäytyvät kuuntelijalle nyt uudessa valossa ja Falling Home on katsastamisen arvoinen varsikin niille, joille Scarsick ei maistunut.29.05.2015, Eemeli Martti
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Road Salt Two
Road Salt Two
[ CD ]
Road Salt One
Road Salt One
[ CD ]
Linoleum EP
Linoleum EP
[ MCD ]
Ending Themes - On The Two Deaths of Pain Of Salvation
Ending Themes - On The Two Deaths of Pain Of Salvation
[ DVD ]
Scarsick
Scarsick
[ CD ]
https://www.facebook.com/Painofsalvation http://www.painofsalvation.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2733
Palaa »