Kansitaide Linkin Park
Live in Texas
CD+DVD
[ Warner/Reprise ]

( 6 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
CD:
01. Somewhere I Belong
02. Lying From You
03. Papercut
04. Points Of Authority
05. Runaway
06. Faint
07. From The Inside
08. P5hng Me A*wy
09. Numb
10. Crawling
11. In The End
12. One Step Closer

DVD:
13. Don't Stay
14. Somewhere I Belong
15. Lying From You
16. Papercut
17. Points Of Authority
18. Runaway
19. Faint
20. From The Inside
21. Figure.09
22. With You
23. By Myself
24. P5hng Me A*wy
25. Numb
26. Crawling
27. In The End
28. A Place For My Head
29. One Step Closer
Linkin Park kuvasi keikkansa Houstonissa ja Dallasissa mm. Metallican kanssa Summer Sanitarium -kiertueella Teksasissa vieraillessaan. Niinpä meillä on nyt ilonamme LP:n ensimmäinen liveäänite.

Ensin DVD:n kimppuun. Kiivaasti vaihtelevat kamerakulmat eivät välitä lavameininkiä ehkä niin intensiivisenä, kuin voisi stadionkokoisen yleisön melusta odottaa. Suurin osa kuvauksesta keskittyy lähiotoksiin yhtyeen jäsenistä, eikä esim. lavasteista saa missään vaiheessa täyttä kuvaa. Kyllähän bändi hommansa osaa ja selkeästi arvostaa yleisöään, eikä keikkaa missään nimessä ihan hengettömäksikään voi haukkua. Loppua kohti kappaleiden vaihtelemattomuus alkaakin tuntua, vaikka keikalla ei pituutta ole tuntia enempää. Livemeininki paranee hetkeksi keikan lopussa yleisön innostuessa laulamaan hittien Crawling ja In the End kertosäkeitä. Lopussa petraamisestaan huolimatta keikasta jää varsin kolea ja teatterimainen maku. Kun Linkin Park on niinkin rankkaa musiikkia kuin on, katsoja ei voi kuin huvittua katsoessaan jenkkien slam pittejä ja keikan päättävää basisti Phoenixin ja DJ Joseph Hahnin soittokamojen hajottamista. Kuinka rockia on se, kun bändin DJ hajottaa dekkinsä? Tokihan koko Linkin Parkin imago on nörttimäinen, mutta ulkonäköosastolla eniten ihmetyttää luurit päässään soittava sänkipäinen ja Osama-partainen kitaristi Brad Delson. Muusikkoina yhtyeen osaajiksi liveltä huomaa rumpali Rob Bourdonin ja dekkitaituri Hahnin.

Kappaleet Linkin Park esittää ihan samanlaisina kuin levyversiot. Ainoa hienoinen ero on Chester Benningtonin välillä hieman rääkymään innostuminen ja MC Mike Shinodan levyversioita selvesti laiskempi räppääminen.

Koska paketin CD on vain DVD:n lyhennetty ääniraita, sen tarpeellisuus on aika kyseenalainen, eiköhän LP:tä livenä janoava mieluummin katso sen DVD:n uudestaan kuin kuuntelee vain sen audiot, joista niistäkin puuttuu osa. Kyllähän tämän katselee ja kuuntelee, mutta ei Live in Texas DVD:n näkeminen suurempaa menovimmaa LP:n keikalle aiheuta, vaikka sellainen kotikulmille tulisikin.

21.12.2003, Mape Ollila
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
One More Light
One More Light
[ CD ]
The Hunting Party
The Hunting Party
[ CD ]
Recharged
Recharged
[ CD ]
Living Things
Living Things
[ CD ]
A Thousand Suns
A Thousand Suns
[ CD ]
http://www.linkinpark.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3899
Palaa »