Kansitaide Judecca
Awakened by an Eternal Death and Beyond
CD
[ Dan's Crypt Records ]

( 5½ )
01. The Realm
02. Unspeakable Acts
03. Bodies Found
04. Evil Born
05. Left to Die
06. Necrosis
07. Forensic Pathology
08. The Black Blood of Christ
09. Evil Born
10. The Undead
11. The Stench of an Undouched Cunt
12. Beyond, What the Eyes Can't See
13. As We Fuck
14. May You Find Peace
15. Trauma Induced Coma
16. Consume the Soul
17. Forensic Pathology
18. The Black Blood of Christ
19. Lifeless
20. Cannibalistic Urge
21. Religious Decay
22. Eternal Rest

Aivan kaikkia hautoja ei tarvitse avata, sillä aivan jokaisesta julkaisusta ei ole ilahduttamaan nykypäivän kuulijaa menneisyyden äänillä. Tällaisiin lukeutuu 1990-luvulla toiminut floridalaisbändi Judecca, jonka puiseva death metal ei ole sieltä omaperäimmästä tai parhaimmasta päästä. Enemmänkin yhtyeen 90-lukulaista tuotantoa voisi näin jälkikäteen luonnehtia mikroaaltouunissa lämmitetyksi pikakahviksi.

Espanjalainen Dan's Crypt Records on haalinut yksien kansien sisään lähes kokonaisuudessaan Judeccan tuotannon. Levylle on mahdutettu paitsi bändin ainoa albumi Beyond, What the Eyes Can't See... (1996), myös demot Eternal Rest (1992) ja Scenes of an Obscure Death (1993) sekä kolmen biisin ep Awakened by the Stench of the Dead (1993). Siinäpä muisteltavaa kerrakseen.

Harmi vain, ettei Judeccan musikaalista antia voi pahemmin kehua. Bändin death metal on kyllä synkkäsävyistä, armotonta ja pahantahtoisesti korisevaa, muttei sanallakaan sanoen hyvää. Biisit ovat lajissaan niin peruskauraa kuin olla ja voi, eikä Judeccaa voi parhaalla tahdollakaan kehaista lajinsa alfaurokseksi. Parhaimmillaan biiseissä on ihan hyvää yritystä jos sitten vastaavasti heikoimmillaan bändi on melkoista suvantotaidetta.

Soundeiltaan kokoelmalevyn kaikki neljä eri osa-aluetta ovat parhaimmillaankin hieman rupisia. Ne ajavat asiansa, mutta nykysoundeihin tottuneelle niissä on miksaus pielessä enemmän tai vähemmän. Matalalta örisevä Tom Kimbrough sentään puolustaa paikkaansa.

Awakened by an Eternal Death and Beyondia on vaikea kutsua kulttuuriteoksi tai muuksi vastaavaksi, sillä Judecca ei vain yksinkertaisesti ole kovin kaksista kauraa. Keräilyarvoakaan tällaisella kokoelmalla tuskin on, sillä se kunnia kuuluu julkaisujen alkuperäispainoksille. Eikä maailmassa taida muutenkaan olla sellaisia Judecca-faneja, jotka olisivat juuri tätä julkaisua kaivanneet. Niille muutamille, jotka eivät yksinkertaisesti saa tarpeekseen c-luokan kuolonmetallista, tämä julkaisu on kuitenkin tsekkaamisen arvoinen.02.04.2015, Serpent
Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 766
Palaa »