Kansitaide Heretic
Alive Under Satan
MCD
[ Ván Records ]

( 5 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Berserker
02. Mr. Chainsaw
03. Demonic Slaughter
04. Forever Possessed
05. Gods 'n' Slaves
06. Give Me Darkness
07. Seven Hails
08. The Devil, My Saviour

Kesto: 19:59

90-luvun puolivälistä toiminut Heretic aloitti uransa soittaen reilusti ensimmäisen aallon bändeiltä ammentavaa black metalia. Levy levyltä yhtyeen kehityskaari on vienyt yhtyeen kauemmas black metalista kohti saatanallisin teemoin varustettua yönmustaa heavy metallia, jossa kuulee Venomin ohella enemmän NWOBHM:ia kuin alkutaipaleen black metalia. Pääjehu Goatin laulutyylikin on muuttunut vihaisesta kärinästä räkäiseksi, hiomattomaksi puhtaaksi lauluksi. Kehityksestä voi toki olla monta mieltä, ja vaikka alkuaikojen rujoudessa on eittämättä tiettyä vetovoimaa joka on ajan mittaan ja tyylin kehittyessä vähän kadonnut, ei Heretic ole huonoa täyspitkää vielä julkaissut.

Minilevytys Alive Under Satan tarjoilee yhden biisin verran uutta materiaalia, aloitusraidan Berserker, joka on taattua tuoreempaa Hereticiä, eli rosoista, sopivan rupista mutta toimivaa mustunutta, punkahtavaa heavy metalia. Misfits kohtaa Venomin ja sitä rataa. Ihan hyvä biisi, muttei mikään tuleva klassikko. Loput biisit, jotka tyylillisesti edustavat samaa primitiivistä, mustuneen punkahtavaa heavy metalia, ovat uusia versiointeja yhtyeen vuoden 2009 Gods Over Human, Slaves Under Satan -levyllä olleista biiseistä. Levy on kuulemma ollut loppuunmyyty jo vuosikausia, ja siksi bändi päätti nauhoittaa uudestaan valikoituja paloja ko. levyltä.

Em. väitteestä huolimatta levyn CD-versiota saa Discogsista alle viiden euron, ja pikaisella silmäyksellä kotimaisista distroista levyä löytyy vielä uutenakin. Tästä voi päätellä että väite on puutaheinää, ja siten Alive Under Satan melko turhaa diskografiantäytettä. Ei uusissa versioissa mitään vikaa ole, ja valikoidut biisitkin ovat oikein oivia (mukana on esim. em. levyn tiukin ralli, The Devil, My Savior), mutta kun alkuperäislevy on näinkin helposti saatavilla, eivätkä uudet versiot ole yhtään sen parempia kuin alkuperäiset… noh, vaikka asiaa kuinka kääntelee ja vääntelee, ei levy oikein oikeuta olemassaoloaan.

Musiikin puolesta arvosana on kevyesti pari, kolmekin pykälää parempi kuin annettu, mutta yksi uusi biisi ja täytteenä melko turhia uudelleenlämmittelyjä ei suurta ylistystä.27.03.2015, Jesse Ryhänen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Underdogs of the Underworld
Underdogs of the Underworld
[ CD ]
Angelcunts and Devilcocks
Angelcunts and Devilcocks
[ CD ]
Praising Satan
Praising Satan
[ CD ]
https://www.facebook.com/HereticManiacs Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 967
Palaa »