Kansitaide Bleeding
Behind Transparent Walls
CD
[ Pure Prog Records ]

( 7- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Behind Transparent Walls
02. Fading World
03. Humanoluminescene
04. Symbol of the Sun
05. Madness
06. Infinite Jest
07. Solitude Pt. 1
08. Solitude Pt. 2

Aivan ensimmäiseksi huomio kiinnittyy nasaaliin laulusaundiin joka tuo mieleen Warrell Danen ja Serj Tankianin. Ei laulusaundi koko aikaa kopiota ole, eli onneksi muitakin sävyjä löytyy. Musiikillisesti liikutaan aggressiivisen progressiivisen metallin alueella Psychotic Waltzin (ja liekö bändin nimikin otettu orkesterin levystä) ja osittain jo mainitun Nevermoren linjoilla. Mielenkiintoisia sovitusratkaisuja ja osioita löytyy genren mittapuussakin riittävissä määrin, on niin nykivää riffittelyä, atonaalisempaa death-metal osaston riffiä kuin atmosfäärisempää himmailua lähes Pink Floydin hengessä (Symbol of the Sun).

Tuotannollisesti hommassa olisi jonkin verran tekemistä. Täysin oikea-vasen akselille panoroidut komppikitarat - silloin kun soittelevat eri kuvioita - häiritsevät hieman kuulokekuuntelussa, soittotarkkuuskin (tai editti) voisi olla parempi (Madness). Rummuista puuttuu hieman voimaa ja vastoin genreodotuksia rummuissa ei kuulla mitään taikuriosaston toimitusta. Kitarasooloissakin kuuluu häpsyilyä eikä tilut kaikkinensakaan vakuuta.

Saksalaiskvintetin (joista suurin osa jo aiemmista nevöhööd-yhtyeistä toisillensa tuttuja) ensimmäinen kokopitkä vuonna 2012 ilmestyneen EP:n jälkeen. Valitettavasti tämä esikoinen tipahtaa lokeroon ihan kiva, useammankaan kuuntelun jälkeen ei korvamatoja löydy, eikä suorituspuolellakaan esitellä mitään uutta. Bändin akustisemmissa osioissa ja kontrastissa rankempaan osastoon on kuitenkin oma lievä tenhonsa, mutta kokonaisuutena tässä genressä on niin paljon parempiakin yrittäjiä ja vielä persoonallisempia biisejä, että vaikea tästä on kovasti innostua. Jos nyt lopuksi jotain positiivista, niin levyn ja biisien pituudet on kohdillaan ja laulajalla on keskimäärin homma hanskassa.
 22.03.2015, Jaakko Nikko
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Elementum
Elementum
[ CD ]
http://www.bleedingmusic.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1148
Palaa »