Kansitaide KOKOELMA
Uprising 2
CD
[ Elitbolaget ]

( 7½ )
01. Terveet Kädet: Musta hetki
02. Kaos Kris & Helvete: Det går åt helvete
03. Tvärnitad: Alcogel
04. Bob Malmström: I lag med Wahlroos
05. Koljosen Tiekiista: Mat-Ka-Ra-Tok-Si
06. Superflesh: Mustachio
07. Cantilena: Black Hound
08. Driller: Rattesnakes Terror ft. Jules Näveri
09. Bludger: Shitler
10. Trident: The Dove and the Fire
11. Unborn Generation: Wolves
12. Cannibal Accident: Shitfix/Fist Fucking Varissuo
13. Coprolith: This Nightmare
14. Dysangelium: War
15. Khroma -The Martyr Acts ft. Sara Sayed
16. Ashes of Maybelle: Welcome the Night
17. Demonic Death Judge: Aqua Hiatus
18. Antagonist Zero: Fading
19. Psilocybe Larvae: Shining Shambhala

1300:n kappaleen fyysisenä painoksena sekä eri nettialustoilla digitaalisena julkaistu Uprising 2 -kokoelma kokoaa pääosin melko tuntemattomia bändejä ympäri Euroopan maustettuna muutamalla nimekkäämmällä artistilla, ja vieläpä ilmaiseksi: torrentin voi imuttaa Elitbolagetin kotisivuilta, ja fyysistä kokoelmaa on voinut hakea maksutta esim. Levykauppa Äxästä ja useista muistakin levykaupoista.

Tyylihajontaa yhdeksäntoista artistin katraasta löytyy: pehmeintä antia edustaa Superfleshin turautteleva macho/homo-aiheilla leikittelevä kevyehkö (hard) rock/metal, kun taas spektrin rankimmassa päässä on esim. Cannibal Accidentin suolikorinagrindiä ja Terveiden Käsien hardcorepieksentää. Pääpaino on hardcoremmassa punkissa ja metallissa: seitsemän kokoelman bändeistä edustaa hardcorea, aina Tridentin metallisesta crossoverista Tvärnitadin melko melodiseen vaikkakin räkäiseen hardcorekatupunkkiin ja Kaos Kris & Helveten d-beatkohkaukseen, ja kahdeksan bändiä metallia doomista ja thrashista black- ja death metalliin unohtamatta esim. Demonic Death Judgen korvia kovin miellyttävää stoner/sludgea tai Khroman sietämättömän venkoilevaa vaihtoehtometallia. Outolintujakin löytyy: jo mainityt Khroma ja Superflesh eivät oikein istu kokoelman yleisilmeeseen, ja Demonic Death Judgen hippeilevä lieju särähtää sekin korvaan hiukan, tosin kahdesta edellisestä poiketen positiivisella tavalla.

Tuntemattomien bändien ohella täkyinä on tosiaan pari tunnetumpaakin nimeä: kokoelman avaava Terveet Kädet tokkopa esittelyjä kaipaa, ja Bob Malmströmkin on niittänyt jonkin verran mainetta, paheksuntaa tai hohhoijaa-reaktioita hölmöllä bättre folket -hardcorellaan joka nyt mielestäni ei kovin hardcorea loppujen lopuksi ole, pikemminkin metallia, ja joka kuulostaa eniten siltä että hevarit yrittävät irvailla punk-kliseille. Niin ikään monia muita kokoelman bändejä hiukan nimekkäämpi Koljosen Tiekiista saa varmaan helposti hevarit-leikkii-punkkia –leiman kiitos Viikate-yhteyksiensä, mutta vaikkei levyllä mukana oleva Mat-Ka-Ra-Tok-Si mikään mestariteos ole, on se kuitenkin ihan kohtalainen veisu.

Kokoelman laadullisesti kovimmasta annista vastaavat kaksi toistaiseksi melko tuntematonta artistia: jo mainittu Demonic Death Judge sekä vielä tuntemattomampi Trident, joiden tuhti Kreator-henkisen thrashin ja metallisen hardcoren yhdistelmä toimii oikein oivasti. Myös Virolainen Cantilena rässää tiensä sydämiin melko retrohenkisellä thrashillaan.

Kokoelma on siis monella tapaa täynnä vaihtelua: niin tyylin, laadun, tunnettuuden kuin maantieteellisen sijainnin puolesta löytyy montaa osastoa. Kokonaisuutena kokoelma tarjoaa useimmille varmasti jotain, mutta harvoille timanttista kuuntelukokemusta alusta loppuun. Koska kokoelma on kuitenkin ilmainen, on sitä vaikea teilata, semminkin kun Uprising 2:lta löytyy varmasti useimmille muutamia uusia nimiä, joista jokunen saattaa jopa olla jatkoperehtymisen arvoinen. Voisi siis sanoa että hintansa arvoinen kokoelma, jonka läpi kahlaaminen ei ole ajanhukkaa.16.02.2015, Jesse Ryhänen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
[ Digital ]
A Tribute To Sonata Arctica
A Tribute To Sonata Arctica
[ CD ]
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
[ MC ]
Keskellä
Keskellä
[ CD ]
Live at Wacken 2013 - 24 Years Louder than Hell
Live at Wacken 2013 - 24 Years Louder than Hell
[ DVD ]
https://www.facebook.com/Elitbolaget Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1343
Palaa »