Kansitaide Beardfish
+4626-COMFORTZONE
CD
[ InsideOut ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. The One Inside Part One – Noise In The Background
02. Hold On
03. Comfort Zone
04. Can You See Me Now
05. King
06. The One Inside Part Two – My Companion Through Life
07. Daughter - Whore
08. If We Must Be Apart (A Love Story continued)
09. Ode To The Rock’n’Roller
10. The One Inside Part Three - Relief

Kesto: 65 min

Edellisen The Void -levyn hyvinkin raskasmetallisen progeilun jälkeen palataan huomattavan paljon kevyempään ilmaisuun. Ero on todella kuin eri yhtyeellä ja lähin vertailukohta lienee maanmiehensä Opeth, joka aikanaan teki samanlaisen musiikillisen takinkäännön. Beardfishin tapauksessa kyse on kuitenkin enemmänkin paluusta aikasemmille linjoille harharetkien jälkeen, eli takaisin progressiivisen rockin pariin.

Levyn nimi viittaa ameriikan ihmemaassa oleviin maksullisiin puhelinnumeroihin, jotka ilmaistaan numeroiden asemesta kirjaimin (tiedättehän: 2 = abc). Comfortzone tarkoittaa mukavuusaluetta ja levy käsittelee sekä siellä olemista ja sieltä poistumista. Alun numerosarja on bändin kotiseudun suuntanumero.

Ensimmäisenä korvaan osuu hyvinkin retrot ja kaiutetut saundit. Hämmentävää, mutta toimivaa. Hold On ja Can You See Me Now menisivät Yesin tai Jethro Tullin vanhemmalla albumilla täydestä. Levyn nimibiisin melodia jää pyörimään päähän ja biisi groovaa mallikkaasti, ollen siten ehkä sitä omaperäisintä Beardfishiä. Kun King alkoi, luulin levysoittimeen vaihtuneen Rushin uudempaa tuotantoa, niin tutun kuuloinen oli intro, loppubiisi onneksi kuulostaa Beardfishiltä.

Lähimpänä edellisen levyn tunnelmia lienee Daughter - Whore rokkaavalla asenteella. Toisaalta The One Inside -trilogia ja mammuttimainen If We Must Be Apart esittelee erittäin 70-lukulaiselta kuulostavan yhtyeen hammondeineen ja mellotroneineen. Trilogian kakkososa hillittyine näppäilykitaroineen ja lopun e-boweineen on mahtavan koskettava biisi.

Itseäni aluksi hieman häiritsi epäskarppi laulu, mutta autenttisuuden nimissä on sanottava että en siitä rokota, enemmänkin syyttävä sormi osoittaa nykyajan muovista autotunauskulttuuria kohti ja siihen tottunutta korvaa. Erittäin kovatasoinen ryhmä kuitenkin kyseessä, kokonaisuus on hyvin kasassa ja paranee kuuntelukertojen karttuessa. Olisiko levyssä yli tunnin kestollaan tiivistämisen varaa, ehkä, mutta en vaan tiedä mitä karsisin pois. Rohkeaa juurille palaamista.07.02.2015, Jaakko Nikko
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Mammoth
Mammoth
[ CD ]
Sleeping In Traffic: Part Two
Sleeping In Traffic: Part Two
[ CD ]
Sleeping In Traffic: Part One
Sleeping In Traffic: Part One
[ CD ]
http://www.beardfishband.com http://www.facebook.com/beardfish Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1593
Palaa »