Kansitaide Accept
Metal Heart
CD
[ Portrait Records ]

( 9½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Metal Heart
02. Midnight Mover
03. Up to the Limit
04. Wrong Is Right
05. Screaming for a Love-Bite
06. Too High to Get It Right
07. Dogs on Leads
08. Teach Us to Survive
09. Living for Tonight
10. Bound to Fail

Metal Heartin julkaisusta on tänä vuonna kulunut 30 vuotta. Albumi oli Acceptin debyyttilevystä alkaneen kehityskaaren huipentuma, ja samalla myös Breakerista käynnistyneen neljän albumin muodostaman klassikkoputken päätös. Seuraavana vuonna julkaistu Russian Roulette oli jo selkeästi heikompi kokonaisuus, eikä yhtye ole pystynyt enää myöhemminkään Metal Heartia ylittämään.

Metal Heartilta löytyy kaikki erinomaisen albumin ainekset: täytebiisejä ei ole, kappaleet ovat keskenään erilaisia, levy kestää kuuntelua ja sävellykset ovat korkeatasoisia. Tyyliltään albumi on pääpiirteiltään melko samankaltainen edeltäjänsä Balls to the Wallin kanssa, paitsi että Metal Heart on vielä piirun verran kaupallisempi ja monipuolisempi. Tätä kevyemmäksi ja myyntiystävällisemmäksi Accept-albumiksi voi laskea ainoastaan Eat the Heatin, jolta kuitenkin puuttuu Metal Heartin särmä ja keskeliäisyys.

Levyltä ei voi nostaa yksittäisiä biisejä muita korkeammalle, sillä kaikissa on omat ainutlaatuiset koukkunsa, eikä yhtäkään kappaletta voi haukkua huonoksi. Lievänä kauneusvirheenä tosin ovat Too High To Get it Right ja Dogs On Leads, jotka eivät aivan yllä muiden biisien loisteliaisuuden tasolle, mutta jotka irrallaan tarkasteltuna ovat kuitenkin nekin toimivia kappaleita. Tarttuvia riffejä löytyy jokaisesta biisistä ja oman säväyksensä tuo myös aikoinaan Acceptin tavaramerkiksi muodostunut Udon omaperäinen laulutyyli, joka on kaukana oikeaoppisesta tai kauniin kuuloisesta, mutta joka kuitenkin on näissä biiseissä paikallaan.

Tarkastelipa Metal Heartia mitenpäin tahansa, on kyseessä ehdottomasti yksi Acceptin ja koko 1980-luvun hevin merkkipaaluista. Tuotanto ja soundit ovat korkeatasoisia ja itse biisit ovat ajattomia klassikoita, jotka kuulostavat pirullisen hyvältä vielä kolme vuosikymmentä julkaisun jälkeen.03.02.2015, Taavi Lindfors
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Rise of Chaos
The Rise of Chaos
[ CD ]
Restless and Live
Restless and Live
[ Blu-Ray ]
Blind Rage
Blind Rage
[ CD ]
Stalingrad
Stalingrad
[ CD ]
Blood Of The Nations
Blood Of The Nations
[ CD ]
http://www.acceptworldwide.com/ https://www.facebook.com/accepttheband Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3481
Palaa »