Kansitaide Stargazery
Stars Aligned
CD
[ Pure Legend Records ]

( 8- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Voodoo
02. Angel of the Dawn
03. Missed the Train to Paradise
04. Invisible
05. Absolution
06. Academy of Love
07. Painted into a Corner
08. Dim the Halo
09. Bring Me the Night
10. Hiding
11. Warrior's Inn
12. Dark Lady
13. Tumma nainen (bonus)

Kesto: 51:43

Jo kohta neljä vuotta sitten hienon Eye On The Sky -debyyttinsä tehnyt oululaisyhtye Stargazery on kovan paikan edessä. Kuinka lunastaa pitkäksi venyneen levytystauon ja kovatasoisen esikoisen asettamat odotukset? Kovalla tohinalla promottu Stars Aligned sekä onnistuu että epäonnistuu tehtävässä.

Levyn aloittaa messevästi jo pitkän aikaa yhtyeen livesettiinkin kuulunut tasokas melodiapala Voodoo josta levy jatkuu raskaammilla kiskoilla, raskaimmillaan jopa Tarotin malliin, mikä nyt ei ole suurikaan ihme, sillä tällä kertaa Stragazeryn ilmaisu liikkuu jo paljon lähempänä niitä jo debyyttilevyn promokirjelmässä suureen ääneen mainostettuja Rainbow/Dio-viboja, joista Tarotkin melodisemman pään vaikutteensa ammentaa.

Pete Ahonen on kelpo biisiseppä ja livakka soolokitaristi. Stargazery on soitannollisesti oiva bändi, jonka musisoinnissa ja soundivalinnoissa kuuluvat tasapainoisen kauniilla tavalla vanhakantaisen melodisen heavyrockin perinteet, luja osaaminen ja usko omaan tekemiseen. Kaikesta hyvästä huolimatta Stars Aligned ei kuitenkaan onnistu saavuttamaan samaa koukuttavuuden astetta kuin yhtyeen makoisa debyytti. Osan pieneksi pettymykseksi kasvavasta reaktiostani voi huoletta pistää sen piikkiin, että albumilla ei ole samaa yllätysmomenttia kuin edeltäjällään; osan taas kuittaa se, että levyn kappaleista ainoastaan ehkä Invisible, Dim the Halo ja Painted into a Corner kiehtovat samalla tavalla kuin debyytin Everytime I Dream Of You, How Many Miles (To Babylon)  tai Judah the Lion. En voi myöskään olla miettimättä, olisiko levy ollut peräti parempi muutaman biisin yli laidan heittämällä. Academy Of Love alleviivaa ehkä liikaakin sitä, että levyllä on kokonaisuutenakin varsin maltillinen tempo ja Hiding on peipipeipipeipeipeipeineen omaan makuuni liian Purple-blues, mutta erityisesti Cher/Lea Laven -lainakappaleen Dark Lady/Tumma Nainen olisi saanut viedä saunan taakse, tappaa viiteen kertaan, haudata kuuden jalan syvyyteen, kaivaa ylös ja tappaa vielä kerran sen sijaan, että se on sisällytetty albumille kerrassaan kahdesti. Ongelma tosin saattaa olla omani, sillä poden vakavaa allergiaa 1970-luvun suomi-iskelmää kohtaan.

Solisti Jari Tiuran ääni on kultaa, mutta kaverin epämääräisestä enkun ääntämisestä on pakko vähän motkottaa. Muuten en motkottaisi, mutta koska tiedän että mies pystyy tarkempaankin, epäselvään saakka pyöreä-äänteisen mongertamisen levylle päästäminen ei ole millään perusteltavissa. Vika ei tietenkään ole pelkästään Tiuran, vaan myös levyn äänittäjän. Samaan hengenvetoon on toki lisättävä, että levyn kuuntelukertojen lisääntyessä asiaan kiinnittää kerta kerralta vähemmän huomiota. Levy on siis jo lähtöasetelmiltaan osastoa "erittäin ookoo plus", ja mikä parasta, sen voi itse kukin kuunnella vielä paremmaksi!24.01.2015, Mape Ollila
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Eye On The Sky
Eye On The Sky
[ CD ]
https://www.facebook.com/stargazery http://www.stargazery.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2453
Palaa »