Kansitaide Creinium
Project Utopia
CD
[ Inverse Records ]

( 5½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Societal Collapse
02. Project Utopia
03. New World Order
04. Eschaton
05. Synthetic Paradise

Cradle of Filth eli huippuaikaansa 90-luvun puolivälin tietämillä ja vähän sen jälkeenkin. Noihin aikoihin ei ollut tavatonta nähdä CoF-paitoja milloin missäkin keikalla ja koko musatyyli tuntui olevan enemmän ihmisten huulilla kuin koskaan ennen. Vuosien mittaan kloonit katosivat yhtä nopeasti kuin olivat tulleetkin, kunnes käytänössä jäljellä oli vain aito ja alkuperäinen tekijä. Kotimainen Creinium on tässä suhteessa kuin tuulahdus menneisyydestä. Yhtye, joka kuulostaa juuri sellaiselta b-luokan Cradlelta aivan kuin silloin ennen vanhaan.

Puissance-yhtyeen mieleen tuovalla kökköintrolla käynnistyvä Project Utopia tekee heti alusta asti selväksi sen, miksi tämä levy ei ole ison lafkan julkaisu, vaan omakustanneluonteinen tekele. En halua sanoa tätä millään pahalla, mutta Project Utopia on niin demomainen, pastissimainen ja epäomaperäinen halpakopio kuin vain olla ja voi. Tällaiselle julkaisulle tuskin muunlaista julkaisuvaihtoehtoa olisi edes ollut.

Puolituntinen levy lainaa paljon paitsi Cradlelta, myös monilta syntikkavetoisilta äärimetallibändeiltä. Levy suorastaan hehkuu teini-ikäistä "hei kopioidaan tätä ja mukanaan sitten tuota ja vähän tätäkin" -henkeä. Vähän kuin lapsuuden irtokarkkiostoksia oltaisiin tekemässä, mutta nyt riffein, efektein, laulutyylein ja niin edespäin. Välillä öristään, toisaalla rääytään. Kaikkea sävyttää pahaenteisyyttä tavoitteleva, mutta enemmänkin ehkä sympaattinen yläastefiilis. Tässä mielessä Creiniumia on paha vihata. Mieleen kun tulevat lähinnä mustaksi värjätyt polkkatukat ja aivan liian isot Cradle of Filth -paidat.

Musikaalisesti levy ei ole hakoteillä, mutta se on aivan liian keskinkertaista ollakseen minkäänlaisen hehkutuksen arvoinen. Dimmu Borgir ja CoF lienevät viihtyneen soittimessa paljon, muuten jää vain arvailun varaan, miten tällaiseen lopputulokseen on päädytty. Soundeiltaan passeli levy on kuin ylipitkä demo oikeissa kansissa. Suositellaan keskinkertaisen äärimetallin keräilijöille.09.11.2014, Serpent
http://www.creinium.net/ https://www.facebook.com/Creinium Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1109
Palaa »