Kansitaide Haken
Restoration
CD
[ InsideOut ]

( 9 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Darkest Light
02. Earthling
03. Crystallised

Brittiläinen Haken vakuutti vuoden 2013 The Mountain -albumillaan. Albumi sisälsi modernia, 2000-luvun progea, joka kuitenkin pysytteli enemmän perinteisessä ilmaisussa sen sijaan, että huitelisi djentin määrittämällä polymetrian kentällä, vaikkakin kyseisellekin tyylisuunnalle yhtye osaa vinkkailla.

Joka tapauksessa, Restoration-EP sisältää kolme uusiksi tehtyä kappaletta yhtyeen vuoden 2007 omakustannedemolta, Enter The Fifth Dimension. EP:n avaavat Darkest Light ja Earthling ovat jo itsessään upeita teoksia, mutta levyn varsinainen pihvi on liki parikymmenminuuttinen Crystallised.

Massiivinen biisi tuo mieleen ne ajat, kun Dream Theater sävelsi vielä Change of Seasonsin kaltaisia upeita, polveilevia ja moniosaisia progekappaleita. Hakenin ilmaisussa Crystallised-kappaleella on yllättävänkin vahvana läsnä juurikin Dream Theaterin vaikutus kokonaisuuden ollen silti kuin modernia Genesistä yhdistettynä esimerkiksi Transatlanticin soittamisen riemuun. Päälle vielä ripaus Steven Wilsonia, niin kasassa on todella vakuuttava progejärkäle. Itse asiassa niin hyvä, että kappaletta huomaa kuuntelevansa useampaan otteeeen repeatilla.

Hakenin musiikillisessa ilmaisussa kaikki on likipitäen täydellistä. Yhtyeen soundi on kauniin lämmin ja moderni, mutta erityiskiitokset menevät vokalisti Ross Jenningsin pehmeälle tulkinnalle.

Hakenin Restoration on todella korkeatasoista ja koukuttavaa progea. Vaikka kyseessä on ”vain” EP, on kokonaiskattauksella mittaa 33 minuuttia. Haken pitää progefanien ottaa haltuun, ja Restorationista on hyvä aloittaa.04.11.2014, Niko Kaartinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Visions (Re-issue 2017)
Visions (Re-issue 2017)
[ CD ]
Aquarius (Re-issue 2017)
Aquarius (Re-issue 2017)
[ CD ]
Affinity
Affinity
[ CD ]
http://www.hakenmusic.com/band https://www.facebook.com/HakenOfficial Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3197
Palaa »