Kansitaide Black Hawk
A Mighty Metal Axe
CD
[ Pure Underground Records ]

( 6 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Arise (Intro)
02. Fear
03. The Fighter
04. Mighty Metal Axe
05. Nightrider
06. FashionVictim
07. Burning Angels (2013 Version)
08. Skills Of Arabia (Instrumental)
09. Killer
10. Heroes
11. Venom Of The Snake
12. Beast In Black

Vuosikymmenen geneerisimmän levyn tittelistä kilpaileva A Mighty Metal Axe on, näin kriitikon näkökulmasta, puhdasverinen painajainen. Ei siksi, että levy olisi huono – sitä se ei ole – vaan se on täysin hajuton ja mauton, se ei ärsytä eikä innosta. Yritä tässä nyt sitten keksiä sanottavaa, kun mitään varsinaista valituksen tai ylistyksen tynkää ei levyltä tahdo löytyä.

Jo -80-luvun alusta asti kasassa ollut saksalainen Black Hawk julkaisi tuolla likimyyttisellä vuosikymmenellä yhden ep:n lisäksi omakustanteita, hajosi -90-luvun aikana ja teki reunionin sekä ensimmäisen virallisen levynsä tämän vuosituhannen puolella. Vuodesta 2005 alkaen yhtye on tehnyt tasaisesti levyn parin-kolmen vuoden välein, ja A Mighty Metal Axe on järjestyksessään viides.

Levy on juuri sitä, mitä olettaa saattaa: NWoBHM:ia, Acceptia ja varhaista speed metalia säestämässä lievästi ilmaistuna korneja lyriikoita. Toisaalta, mitä muuta kuulija voi odottaa, kun levyn ja yhtyeen nimet ovat mitä ovat; kanteenkin on laitettu maankuoren läpi puskeva kirveenmallinen kitara? Levyllä on balladejakin, kuten asiaan kuuluu, mutta Venom of the Snake ei saavuta tarvittavaa tunnelatausta, vaan jää laiskasti sävelletyksi pakkopullaksi, joka on ahdettu levylle täyttämään yksi tai kaksi kohtaa lisää Kasarihevilevyn ABC -listalta. Onneksi levyn päättää lätyn paras biisi, Beast in Black, eikä jälkimauksi jää... no, käärmeenmyrkky.

A Mighty Metal Axe on keskinkertainen levy – sen unohtaa kuunneltuaan loppuun ja uutta kuuntelukierrosta varten on ladattava akkuja tovi enemmän tunteita herättävän musiikin kanssa. Levy toimii autoilun, kaljankiskomisen tai vaikkapa pleikkarilätkän pelaamisen taustamusiikkina oivallisesti, mutta kaikki analysointi kannattaa suosiolla jättää välistä. Ei hyvää, ei huonoa.03.11.2014, Aleksi Peura
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The End Of The World
The End Of The World
[ CD ]
Straight to Hell
Straight to Hell
[ CD ]
https://de-de.facebook.com/blackhawkheavymetal Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 877
Palaa »