Kansitaide Cavalera Conspiracy
Pandemonium
CD
[ Napalm Records ]

( 7- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Babylonian Pandemonium
02. Bonzai Kamikazee
03. Scum
04. I, Barbarian
05. Cramunhao
06. Apex Predator
07. Insurrection
08. Not Losing the Edge
09. Father of Hate
10. The Crucible
11. Deus Ex Machina (bonus)
12. Porra (bonus)

Max Cavalera lupaili vuosi sitten haastattelussa, että seuraavasta Cavalera Conspiracy -albumista tulee entistä raskaampi ja äärimmäisempi. Äänitysvaiheessa isoveli yritti saada Iggor Cavaleraa soittamaan mahdollisimman paljon nopeasti eikä niin tarttuvasti.

Musiikki ei ole ainoa muuttunut asia. Levy-yhtiö on vaihtunut suuresta Roadrunnerista pienempään Napalm Recordsiin. Kokoonpanovaihdokset ovat Cavaleran miehittämillä levyillä nykyään sääntö. Tällä kertaa bassoa kurittaa muun muassa Convergessa soittanut Nate Newton. Hänen lauluaan kuullaan myös The Crucible -kappaleella. Äänityksestä vastaa Soulflyn Prophecy ja Dark Ages -albumit äänittänyt John Gray.

Pandemonium on raskaampi ja nopeampi kuin kaksi edeltäjäänsä Inflikted ja Blunt Force Trauma. Se on raskas, nopea ja armoton. Tarttuvuuskaan ei ole tyystin hävinnyt. Se on vain aiempaa epäoriginellimmassa muodossa. Jo moneen kertaan kuultuja breakdowneja ja loppuhidasteluja kuuluu levyllä ajoittain. Suurin muutos on kuitenkin Max Cavaleran muuttunut ääni, joka on yksi alan tunnistettavimmista. Vanhempi veli kyllä huutaa Pandemoniumilla myös tuttuun tapaan, mutta aika ajoin mies kurlaa myös totuttua matalammalta.

Cavalera Conspiracyn albumeilla on aina keskitytty ”olennaiseen”. Palettia ei ole lähdetty juuri laajentamaan. Pandemonium on kuitenkin pienoinen poikkeus. Kappaleita sävytetään ajoittain esimerkiksi efektoidulla laululla tai sampleilla. Bonuskappaleeksi syystäkin sysätty Porra voisi puolestaan olla hyvinkin esimerkiksi joltain vanhemmalta Soulflyn levyltä.

Kokonaispituudelta levy alittaa 40 minuuttia, mikä on elinehto toimivalle Pandemoniumin kaltaiselle tukkapöllylle. Kappalekohtaisella tasolla pysytään suurimaksi osaksi neljän minuutin alla, mutta onpa levylle päätynyt pari viiden minuutin kappalettakin.

Veljespari lataa kovimmat paukut heti alkuun. Aloituskolmikko on levyn parasta antia. Rivakka thrash metal lyö kättä raskaamman death metal -tykityksen kanssa. Yhdistelmä on perinteinen, mutta onnistunut. Valitettavasti sen jälkeen levyn taso hiipuu, mutta ei myöskään romahda kokonaan. Junnaavalla kertosäkeellä ja sitarilla maustettu Not Losing the Edge on yksittäinen helmi.

Aggressiivisuuden korostaminen tarttuvuuden kustannuksella on kiinnostavaa. Se on myös typerää, sillä tarttuva soitto on nuoremman veljen vahvinta aluetta – suorastaan tavaramerkki.

Kokonaisuutena Pandemonium nousee juuri ja juuri keskinkertaista paremmaksi. Ei yksittäisiä tähtihetkiä, ei noloja limboja. Perusasiat ovat kunnossa, mutta levy ei alkua lukuun ottamatta sen suuremmin säväytä. Cavaleran veljesten kaltaisten legendojen kohdalla se ei riitä.29.10.2014, Eemeli Martti
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Psychosis
Psychosis
[ CD ]
Blunt Force Trauma
Blunt Force Trauma
[ CD ]
Inflikted
Inflikted
[ CD ]
https://www.facebook.com/cavaleraconspiracy Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3334
Palaa »