Kansitaide Jess And The Ancient Ones
Castaneda
10"
[ Svart Records ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
A: Castaneda
B: As to be With Him

Maailmanlopun surf-musaa? Shuffle-komppia Arkhamin kaupungin hämyisiltä klubeilta? Frederik huh-hah taustoineen?

Siinä kolme ensimmäistä ajatusta Jess And The Ancient Onesin Castanedan ensikuulemasta. Castaneda biisinä rullaa eteenpäin hyvällä tavalla ihmeellisellä ja romuluisella groovella, kuin klassisesti film-noirmaisen junan kulkemisen mieleen tuoden. On aika syventyä teokseen tarkemmin analysoiden.

Alkuun tulee vahvasti mieleeni yhtyeen edellinen Astral Sabbath -julkaisu, hieman nopeammalla tempolla vain, mutta useampi kuuntelu paljastaa paljon enemmän. Kolmen, monesta eri yhteydestä ja tyylisuunnista tuttujen kitaristien, luulisi helpostikin vetävän koko homman överiksi soittaen liikaa, liian isosti ja vetäen kaiken tukkoon. Mutta ei, kaikkea muuta. Biisit sisältävät mielettömän määrän vähäeleisen tyylikkäitä ja pieniä juttuja joita on ilo kuunnella. Paljon kuunneltavaa on siis tarjolla, kun vain vaivautuu kuuntelemaan tarkemmin. Erityismainnan ansaitsee Fast Jaken bassottelu, sillä tuollaisen pohjan päälle kelpaa soittajan kuin soittajan vedellä muumioituneen Esa Pulliaisen arkulta haettuja juttuja, sovittaen ne muinaiseen tunnelmaan sopivammaksi, Hammondien sulosointujen kruunatessa kokonaisuuden..

Ja entäpä se Jessin laulu? Se tuntuisi parantuvan jokaisen julkaisun välillä aina johonkin potenssiin [sic]. Äänen taipuessa varsin moneen ja helpon kuuloisesti, Jess on ehdottomasti yksi kovimmista laulajista joita tiedän. Pienesti särötettynä vieläpä. Varsin viallinen kuuntelija saa olla joka ei hänestä pidä.

Joku JATAO:ssa on kuitenkin häirinnyt aina. En vain osaa sanoa mikä. Palaset ovat olleet aina kohdallaan ja teoriassa tämän pitäisi olla parasta musaa mitä maa päällään kantaa, mutta kun ei… Toivottavasti Jess kohortteineen saa tulevaisuudessa kasattua palapelinsä valmiiksi.12.11.2014, Tuomio Harju
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Horse And Other Weird Tales
The Horse And Other Weird Tales
[ CD ]
Second Psychedelic Coming: The Aquarius Tapes
Second Psychedelic Coming: The Aquarius Tapes
[ CD ]
Astral Sabbat
Astral Sabbat
[ MCD ]
Jess and the Ancient Ones
Jess and the Ancient Ones
[ CD ]
13th Breath of the Zodiac
13th Breath of the Zodiac
[ 7" ]
http://www.jessandtheancientones.com/ https://www.facebook.com/jessandtheancientones Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2553
Palaa »