Kansitaide Perdition Winds
Aura of Suffering
CD
[ Woodcut Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Revelations in Blood
02. Night of Thousand Plagues
03. Into Womb of Oblivion
04. Gray
05. Temple Within
06. Storming Primordial Oceans

Sivuprojektiluonteisen Perdition Windsin parin vuoden takainen nimikkominari oli lupaavaa kamaa death metal -vivahteisen blackin parissa. Jotain jäi kuitenkin puuttumaan ja nyt ensimmäisen kokopitkän myötä näitä puutteita on lähdetty paikkaamaan.

Debyyttialbumi Aura of Suffering on ottanut askeleen pidemmälle peruskaavan noudattaessa tuttuja kuvioita. Mustasävyinen, paikoin jopa alakuloinen Aura of Suffering jatkaa kuolon koskettamalla metallilla, jonka lonkerot ryömivät mureine riffeineen tajunnan sopukoihin aivoja pahaenteisesti kopeloiden. Lopputulos on kitkerästi hyväilevä ja samalla selvästi edeltäjäänsä paremmin toimiva paketointi. Aura of Suffering on tiukemmin kasaan ruuvattu ja kauttaaltaan eheämpi tapaus, joka suorastaan liitää öisessä ilmassa parhaimpina hetkinään.

Vaille suvantovaiheita ei ole kuitenkaan tämäkään levy valitettavasti jäänyt. Osa biiseistä tuntuu ikään kuin venähtäneen hieman turhankin pitkiksi ja kipaleissa on siellä täällä hienoista joutokäyntiä. Toki tällaisen doomahtavan laahustamisen voi nähdä myös hienona fiilistekijänä, mutta jos aivan rehellisiä ollaan, se ei ole tekijöidensä vahvinta osaamisaluetta.

Kauneusrikoista huolimatta Aura of Suffering on pääosin lujaa tekoa. Se on soundeiltaan mukavan kirskuva ja murea, eikä laulupuolen örähtävää karjuntaa voi huonona sitäkään pitää. Eritoten levyn parhaiksi puoliksi nousevat sen lohduttomat ja toisaalta myös tarttuvat riffit. Kun näiden äänimaisema on kaikkea muuta kuin kaunis ja iloluonteinen, tällaista tarttuvuutta voi pitää vain hienona ja tyylitajuisena onnistumisena. Kelpaa.21.10.2014, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Transcendent Emptiness
Transcendent Emptiness
[ CD ]
Perdition Winds
Perdition Winds
[ MCD ]
https://www.facebook.com/perditionwinds Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1644
Palaa »