Kansitaide Transatlantic
KaLIVEoscope
3CD
[ InsideOut ]

( 8+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
CD1: Live in Tilburg
01. Into The Blue
02. My New World
03. Shine

CD2: Live in Tilburg
01. The Whirlwind Medley
02. Beyond The Sun
03. Kaleidoscope

CD3: Live in Tilburg
01. Neal & Roine Duet
02. We All Need Some Light
03. Black As The Sky
04. Nights In White Satin
05. Sylvia
06. Hocus Pocus
07. Medley: All Of The Above / Stranger In Your Soul

Mistähän sitä tätä pakettia lähtisi oikein purkamaan? Kyseessä on progressiivisen rockin "superbändin" live-DVD:n ja Blu-Rayn kylkiäisenä tuleva kolmen levyn pläjäys. Äkkiseltään kuulostaisi hieman turhalta julkaista sama materiaali CD:llä, mutta yllättäen audiomuodossa onkin eri keikka kuin itse pääjulkaisulla. Varsinainen videojulkaisu on tallennettu Kölnissä, CD:llä puolestaan kuullaan veto Hollannin Tilburgista. Materiaalia on vallan riittävästi sillä kokonaisuus kellottaa karvan päälle kolme tuntia!

Transatlanticin edellinen studiolevy (Kaleidoscope) oli mennyt kesän kiireissä täysin ohi, mutta tämä levy paikkaa puutteen oivallisesti, sillä kyseiseltä levyltä soitetaan kaikki biisit. Valitettavasti suosikkilevyltäni, Bridge Across Foreveriltä, ei tällä livellä kuulla yhtään biisiä. My New World, Kaleidoscope Metallica-viittauksineen, We All Need Some Light ja The Whirlwind Medley loppukiihdytyksineen toimivat vallan mainiosti ja ovatkin levyn kohokohtia. Merkillepantavaa bändissä on se, että kaikilla jäsenillä on oma tonttinsa myös vokaaliosastolla ja se tuo varsin mukavaa vaihtelua laulusaundien vaihdellessa. Keikan viimeisessä medleyssä lauluissa tosin rupeaa kuulemaan pitkän keikan rasituksen.

Vähemmän yllätyksellisesti levyn saundit ja fiilis ovat kohdallaan, Pete Trewavasin (Marillion) basso rullaa esimerkillisesti ja sedät selkeästi viihtyvät lavalla, mikä välittyy myös kaiuttimien tälle puolelle. Soitto rullaa ja tekemisessä on mukava live-ote, pieniä rosoja siellä täällä, mikä vain parantaa fiilistä. Jopa Mike Portnoy (ex-Dream Theater, Winery Dogs) malttaa edelleen olla soittamatta liikaa, pisteet siitä. Portnoyn välispiikkien sinänsä kotoisa jutustelu vessatauoista olisi kuitenkin voitu leikata pois.

Itse videomateriaalia ei vertailuksi ollut tarjolla, paperilla settilistat näyttävät hyvin samanlaisilta, ainoat erot ovat keikan loppupuolella olevat lainakappaleet sekä Neal Morsen (ex-Spock's Beard) ja Roine Stoltin (Flower Kings) suhteellisen turha akustinen kitaraduetto. No, pääseepähän Portnoy sinne vessaan tämän fiilistelyn aikana. Kvartetin lisäksi kitaran varressa avustaa myös Ted Leonard (Enchant, Spock' Beard).

Yleisössä suurimmat reaktiot saa aikaan isäntämaan progelegenda Focuksen solistin Thijs Van Leerin avustuksella coveroidut Sylvia ja Hocus Pocus. Varsinkin jälkimmäinen sopii keikkasettiin loistavasti sopivan pöhköine huilu-, jodlaus- ja rumpusooloineen. Sen sijaan niitä edeltävä Moody Blues -laina Nights in White Satin -jollotus ei puolusta tämän mittaisessa keikassa mitenkään paikkaansa, vaikkei versiossa sinänsä mitään vikaa olekaan.

Ihan koko kestoaan ei audiomuotoinen live kestä, mutta tuonee erittäin hyvän lisän videomateriaaliin coverbiiseillä ja lämminhenkisen tiukalla, mutta orgaanisella soitolla. Olisihan se mukavaa joskus nähdä tämäkin orkesteri vielä Suomessa, sitä odotellessa fiilistellään tällä levyllä.09.10.2014, Jaakko Nikko
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Kaleidoscope
Kaleidoscope
[ CD ]
More Never Is Enough
More Never Is Enough
[ 3CD ]
The Whirlwind
The Whirlwind
[ CD ]
Live in Europe
Live in Europe
[ CD ]
http://www.transatlanticweb.com/ https://www.facebook.com/TransatlanticMusic Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1562
Palaa »