Kansitaide Belphegor
Conjuring the Dead
CD
[ Nuclear Blast ]

( 5½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Gasmask Terror
02. Conjuring the Dead
03. In Death
04. Rex Tremendae Majestatis
05. Black Winged Torment
06. The Eyes (instrumental)
07. Legions of Destruction
08. Flesh, Bones and Blood
09. Lucifer, Take Her!
10. Pactum in Aeternum

Kesto: 36:39

2000-luvulla itävaltalainen Belphegor tuntui tekevän levyjä joka toinen viikko. Vuosien 2003 ja 2011 välissä yhtye teki yhteensä kuusi levyä ja viimeisimpien tuotosten – etenkin Walpurgis Rites - Hexenwahnin – kanssa yhtyeen ideapankki kumisi tyhjyyttään. Nyt, kolme vuotta edellisen levyn jälkeen, yhtye palaa uuden levyn, Conjuring the Deadin kanssa. Kannattiko hengähdystauko luomisesta, tarjoaako uusi levy jonkin uuden käänteen jo kauttaaltaan kaluttuun black-death-hybridiin?

Valitettavasti ei. Conjuring the Dead ei ole huonosti tehty levy, vaan Helmuth ja kumppanit ovat ammattitaitoista sakkia, mutta sävellykset ovat hengettömiä. Tuotosta vaivaa kautta linjan kulkeva intohimon puute; sen sijaan, että Belphegor olisi mennyt studioon täynnä palavaa halua jakaa uutta musiikkiaan kaikkien kanssa, Conjuring the Dead kuulostaa väsyneeltä ja väkisin väännetyltä. Levy henkii selkeää yliyrittämisen auraa, joka on erikoisessa kontrastissa sen kanssa, että monet ratkaisut eivät tunnu loppuun asti mietityiltä.

Mutta ei niin paljon pahaa, etteikö jotain hyvääkin: Helmuthin vokaalit omaavat riittävästi syvyyttä, jotta touhu pysyy edes sen puolesta kiinnostavana, ja Deiciden Glen Bentonin ja Mayhemin Attilan vierailut tuovat oman pikantin lisänsä Legions of Darkness -kappaleeseen. Levyn avaava ja musavideobiisiksi valittu Gasmask Terror on selvästi levyn helpoiten lähestyttävä kappale, mutta valitettavasti nopeimmin kuluva. Pidin eniten levyllä In Deathin groovaavasta pääriffistä sekä Conjuring the Deadin C-osan fiilistelystä. Saman kaltaisia hitaampia ja tunnelmallisimpia hetkiä on levyllä paljon, mutta se kääntyy itseään vastaan varsin pian, koska tunnelmallisia kohtia on yksinkertaisesti liikaa.

Jos Conjuring the Dead on ensimmäinen "blackened death metal" -levytys jonka kuulee, voi siitä jopa pitääkin, mutta Behemothin -90- ja 2000-luvun taitteen tuotokset tai aiemmat Belphegorin levytykset ovat jo tehneet saman paremmin, eikä Conjuring the Dead tarjoa mitään omaa. Kokeneempi kuulija jää tyhjän päälle. Kaipaisin Belphegorilta jos ei täysin uusia uria repivää avausta, niin valitun genren sisällä tehtävää jatkojalostamista, koska nyt Conjuring the Dead – vaikka onkin hyvin ammattimaisesti tehty – jättää intohimottoman vaikutelman. Levyllä on hyvät hetkensä, joten täysin menetetty tapaus se ei ole.06.10.2014, Aleksi Peura
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Totenritual
Totenritual
[ CD ]
Blood Magick Necromance
Blood Magick Necromance
[ CD ]
Walpurgis Rites - Hexenwahn
Walpurgis Rites - Hexenwahn
[ CD ]
Bondage Goat Zombie
Bondage Goat Zombie
[ CD ]
Pestapokalypse VI
Pestapokalypse VI
[ CD ]
http://www.belphegor.at/ https://www.facebook.com/belphegor Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2059
Palaa »