Kansitaide Devin Townsend Project

CD
[ InsideOut ]

( 6½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
CD1: Sky Blue
01. Rejoice
02. Fallout
03. Midnight Sun
04. A New Reign
05. Universal Flame
06. Warrior
07. Sky Blue
08. Silent Militia
09. Rain City
10. Forever
11. Before We Die
12. The Ones Who Love

CD2: Dark Matters
01. Z²
02. From Sleep Awake
03. Ziltoidian Empire
04. War Princess
05. Deathray
06. March Of The Poozers
07. Wandering Eye
08. Earth
09. Ziltoid Goes Home
10. Through The Wormhole
11. Dimension Z

Nyt ollaan ähkyn partaalla. Devin Townsend on julkaissut viime vuodet varsin tiuhaan tahtiin levyjä, ja homma kulminoituu nyt Z²-tuplapakettiin, joka sisältää uuden Devin Townsend Project -albumin Sky Blue ja jatko-osan vuoden 2007 Ziltoid The Omniscient -albumille nimeltään Dark Matters. Molemmilla levyillä on mittaa noin tunti. Tämä on liikaa Deviniä yhdessä satsissa, ja jos kokonaisuuden synnyttäminen on ollut Townsendille hankalaa, ei sen kuuntelukaan ole aina helppoa faneille.

Aloitetaan purku vaikkapa Dark Matters -albumista. Olen levyn pyöritellyt läpi nyt useampaakin otteeseen, ja on pakko tunnustaa, että Ziltoidin jatko-osasta ei jää oikein mitään mieleen. Levy on täynnä hienoja Townsend-hetkiä, mutta yhtään suoranaisesti loistavaa kappaletta en levyltä pysty nimeämään.

Levy kuljettaa Ziltoidin tarinaa eteenpäin, joten kappaleiden välejä rytmittää Ziltoidin ja muiden höpinät välillä jopa rasittavuuteen asti. Väliin mahtuu musiikkia, joka on periaattessa todella hyvää, mutta käytännössä se kuitenkin on tylsää.

Dark Matters on suorastaan raskas kuuntelukokemus ajoittaisista valonpilkahduksista huolimatta. No, Ziltoid Goes Home ja Ziltoidian Empire toimivat hyvin. Vaikka sisäinen fanipoika yrittää löytää levystä paljon hyvää, niin pakko se on tunnustaa: kun ei lähde, niin ei lähde.

Sky Blue on paketin kahdesta levystä parempi, vaikka sekin yrittää kovasti kampittaa kuuntelukokemusta levyn avaavan Rejoicen myötä. Anneke Van Giersbergen on jälleen Townsendin vastapainona, mutta alun laulumelodiat tuntuvat purskuttavan uusiksi samoja juttuja, joita on kuultu jo tarpeeksi asti.

Sky Blue on kokonaisuutena "ihan ok 3/5" -albumi, mutta silläkin ikimuistoiset hetket ovat valitettavan vähissä. Tyylillisesti hiidetään aika tarkalleen Epicloudin kaksi vuotta aiemmin auraamassa urassa. Loppua kohden meininki paranee, sillä Rain City, Forever ja Before We Die ohjastavat Sky Bluen komean tunnelmalliseen loppuun. Muuten albumin sisältöä voi luonnehtia valitettavasti heitolla "sitä samaa Deviniä kuin aina ennenkin".

on kokonaisuus, jota ei ole tarkoitettu edes kuunneltavaksi tuplapakettina, vaan samassa setissä on nyt Townsendin kaksi uutta julkaisua levy-yhtiön pakkoratkaisuna. Materiaalin prosessointiin kannattaa varata runsaasti aikaa. Kokonaisuutena levyiltä löytyy hienoja Townsend-hetkiä, mutta kerta-annoksena Z² on aivan liian tuhti. Nyt hyvätkin jutut tahtovat hukkua materiaalin runsauteen.16.10.2014, Niko Kaartinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Transcendence
Transcendence
[ CD ]
Ziltoid live At Royal Albert Hall
Ziltoid live At Royal Albert Hall
[ DVD ]
The Retinal Circus
The Retinal Circus
[ DVD ]
Epicloud
Epicloud
[ CD ]
By A Thread
By A Thread
[ BOX ]
http://www.hevydevy.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 4599
Palaa »