Kansitaide The True Frost
Open the Portals to Darkness
CD
[ Millenium Metal Music ]

( 8 )
01. Der die Toten Unter Seinen Schwingen Trägt
02. Wutsonne
03. Night of Putrification
04. Sphere of Desolation
05. Palast der Katharsis
06. The Law of the Trapezoid
07. Satanic DNA (Blood of the Dragon)

Vuonna 2003 julkaistu Open the Portals to Darkness ei lukeudu sanan varsinaisessa merkityksessä klassikkolevyihin, vaikka ne merkittävimmät kriteerit Imperiumin klasareissa täyttääkin: iän ja riittävän tasokkaan musikaalisen sisällön. Sakemannien toinen levytys onkin omalla tavallaan käppä-blackin tämän vuosituhannen sanansaattajia niin hyvässä kuin pahassakin.

Täysin pölvästillä bändin nimellä paiskattu The True Frost ei edusta mitään uutta ja erikoista, mutta se onnistui tällä teoksellaan yhdistämään niin alansa vanhimpia nimiä kuin myös näitä perinteitä oivallisesti jatkaneita tekijöitä. Nimellisen tiivistetysti Open the Portals to Darknessin voikin sanoa olevan sekoitus vanhempaa Darkthronea, Hornaa ja miksei myöskin Judas Iscariotia. Siinä missä viimeisestä on lainattu käppäisyys, on ensimmäisestä ja toisesta napattu riffi-idea jos toinenkin. Mutta mikäpä siinä, Open the Portals to Darkness on lajissaan mukava tekele.

Melko yksinkertaisista, jopa alkukantaisista riffittelyistä koostuva levytys on sekoittanut pakettiin sekä suoraviivaista sahaamista että astetta epätavallisempaa kompittelua. Niin kitarariffit kuin rumpukuviotkin ovat välillä mallia "mitä helvettiä?", mutta tämän voi nähdä yhtäältä sekä alkeellisena kompurointina kuin myös kiinnostavana luovana ilmaisutapana. Itse lukeudun enemmän jälkimäiseen koulukuntaan, vaikka The True Frostin soitannolliset ratkaisut tuovatkin mieleen paikoin lähinnä omat haparointini kielisoitinten saralla.

Siellä täällä on todella herkullisia hetkiä, jos nyt sitten vastapainoa on saatu myös astetta keskinkertaisemmasta työstöstä. Lopputuloksena on hyvä, muttei ongelmaton levytys. Soundeiltaan tämä rujousluokkaa "tuhnu demo" oleva levy ajaa kuitenkin asiansa juuri siinä genressä, mitä levy toki noin muutenkin edustaa. Eikä se raaka ja hiomaton raakkkunalaulu haitaksi ole.

Open the Portals to Darkness on, kuten sanottua, oivallinen tasapainottelu kämäisyyden ja hyvän onnistumisen saralla. Ei ehkä alansa ikimuistettavin levy, muttei myöskään kiekko, joka tulisi syöstä ikuiseen unholaan.19.09.2014, Serpent
Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2463
Palaa »