Kansitaide Suicidal Tendencies
Lights Camera Revolution
CD
[ Epic Records ]

( 9 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. You Can't Bring Me Down
02. Lost Again
03. Alone
04. Lovely
05. Give It Revolution
06. Get Whacked
07. Send Me Your Money
08. Emotion No. 13
09. Disco's Out, Murder's In
10. Go'n Breakdown

Parhaat vuotensa 1990-luvun alkupuolella viettänyt Suicidal Tendencies on ehkä vanhemmiten hävittänyt terävimmät sapelinsa, vaikka keikkakuntoa yhtye on kyennyt ylläpitämään ihan näihin päiviin asti. ST:n eli estiin musiikki on myös niin käsittämättömän kesäistä, että vaikka tuo vuodenaika onkin jo tämän vuoden osalta lusittu, sopii yhtyeen parhaimmistoon lukeutuva kapinallisteos Lights Camera Revolution (1990) erinomaisesti lämpimpän alkusyksyn klassikoihin.

Parisen vuosikymmentä sitten, kun Suicidal Tendencies oli purrut allekirjoittaneeseen kunnolla, paloi täry- ja verkkokalvoilleni musiikkivideo biisistä nimeltä You Can't Bring Me Down. Tuolloin, kun vielä elettiin musavideoiden kulta-aikaa, vaikutus oli lähtemätön. Miten kova biisi, miten jumalattoman luja video, mikä täydellisyys. Ja siitähän se sitten lähti. Lights Camera Revolution löytyi tuotapikaa levyhyllystä.

Tuotapikaa ymmärsin, ettei Lights Camera Revolutionin crossover thrash maannut yhden kortin varassa. Ei suinkaan, bändin taiturimainen ja moniulotteinen thrash metal edusti ehkä musikaalisesti selvästi kevyempää linjaa kuin Slayerin ja Exodusin tyyliset bändit, mutta samalla toisaalta myös paljon vakavampaa otantaa kuin muutoin karkeasti samassa keveysluokassa painiva Anthrax. ST vakuutti paitsi timanttisilla riffeillään myös nasevilla sanoituksilla ja etenkin vokalisti-nokkamies Mike Muirin ainutlaatuisella ja persoonallisella laulutulkinnalla.

Vaikka Suicidalin kohdalla yhtyeen helposti mieltää alkuvuosien skeitticoreksi, Lights Camera Revolution liikkuu selkeästi eri vesillä. Siinä missä vuoden 1992 The Art of Rebellion hioi kaavan täydelliseksi, on tämä edeltäjälevy sekin 90-prosenttinen onnistuminen. Parhaimmillaan riffit ovat aivan genrensä kärkipäätä ja sanoitukset juurikin sitä itseään; täynnä napakoita oivalluksia ja sivalluksia suoraan ja vierestä.

Kokonaisuutta heikentävät ST-mittarilla keskinkertaisemmat Lovely, Give It Revolution sekä Emotion No. 13, mutta nämäkin ovat sen verran hyvin toimivia vetoja, ettei kappaleen ohittamista tarvitse harkita. Ja se muu vastapaino aina avauskappaleesta Lost Againin kautta herkkään Alone-fiilistelyyn tai tiukka Get Whacked, jota seuraa kantaa ottava Send Me Your Money -herkuttelupala. Levy oikeastaan päättyy vielä kappalekaksikkoon, joka edustaa avausbiisin lailla parhaimmistoa. Go'n Breakdown on ehkä paitsi lyyrisesti, myös sävellyksellisesti ST:n parhaimmistoa.

Kun vielä kiekon soundimaailma on pirullisen onnistunut ja kirkas, on vaikea keksiä varsinaisia nillityksiä tästä teoksesta. Vielä lähes neljännesvuosisadan jälkeenkin tämä tekele osoittaa olevansa elinvoimainen ja relevantti teos. Crossover thrashin todellinen merkkipaalu.12.09.2014, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
World Gone Mad
World Gone Mad
[ CD ]
How Will I Laugh Tomorrow When I Can't Even Smile Today
How Will I Laugh Tomorrow When I Can't Even Smile Today
[ CD ]
The Art of Rebellion
The Art of Rebellion
[ CD ]
13
13
[ CD ]
No Mercy Fool!/The Suicidal Family
No Mercy Fool!/The Suicidal Family
[ CD ]
http://www.suicidaltendencies.com/ https://www.facebook.com/suicidaltendencies Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2764
Palaa »