Kansitaide Church Of The Dead
Vol. 4: Meet Me in the Tomb
MCD
[ Nightlust Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Bedlam
02. The Gallows Pole
03. The Reckoning (Abyss pt. 2)
04. Masturbating on the Grave of Everything

Kesto: 13 minuuttia

Stadilaisen Church Of The Deadin ura on ollut mukavassa nosteessa oikeastaan alusta lähtien, ja mikäs siinä, koska käsillä on mukavan liejuista vanhan liiton death metalia. Kauhuinspiroituneen kuolonmätön oheen on ujutettu aimo annos rupisuutta D-biittipunkin puolelta, ja kyllähän mikstuura toimii kuin Jörg Buttgereitin romanttiset elokuvateokset ensitreffien ratoksi naapurin hihhuliperheen tyttären kanssa. Nyt yhtyeen eeppinen "Kuuden EP:n saaga" on edennyt neljänteen osaansa, Meet Me in the Tomb.

Omaan makuun jokaisella tähänastisella Church Of The Dead -EP:llä se paras materiaali on sijoittunut aina levyn alkuun, ja kyllä nytkin kaksi ensimmäistä kipaletta potin vievät. Bedlam on suorastaan mehukkaan tunnelmallinen kauhupala, josta voinee povata bändin repertuaariin jonkinlaista kestoklassikkoa. Äänimaailma ja musiikilliset jipot ovat kappaleessa kerrassaan kehuttavan tyylitajuisia. The Gallows Pole tarjoilee suoraviivaisempaa paahtoa, ja tekee sen niin tykyttävällä groovella, että zombienkin niskalihaksista alkaisi rytmi löytyä.

Kolmosbiisi The Reckoning (Abyss pt. 2) kuljettelee hitaammille raiteille, mutta jotenkin hivenen väsähtää siinä minuutin paikkeilla, vaikka vielä lopussa pikku kirin ottaa. Myös tähän palaan on saatu kivaa kauhufiilistä, ja erityismaininta tulee kappaleen avausriffin erityisestä mutaisuudesta.

Masturbating on the Grave of Everything nostaa lopuksi lisää kierroksia jopa grindailun merkeissä, mutta vaikkei huono olekaan, kahden ensimmäisen kappaleen tasolle tämä ei nouse eikä kolmosraitaakaan päihitä.

Joka EP:llään Church Of The Dead on antanut vakuuttavia merkkejä siitä, että bändi saattaisi hyvinkin olla kotomaamme kovimmassa kolmen kärjessä, mitä vanhakantaiseen death metaliin tulee. On äärimmäisen mielenkiintoista kuulla sitten aikanaan, miten nelikko mahdollisen täysimittaisen julkaisun kohdalla onnistuu, mutta aineksia on runsaasti, ja hyviä biisejä ytimekkään kokopitkän verran jo nyt. Katsastetaan nyt kumminkin vielä nuo pari EP-saagan seuraavaa osaa ensin.29.08.2014, Marko Saarinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Vol 1: Stay Out Of My Grave
Vol 1: Stay Out Of My Grave
[ MCD ]
http://churchofthedead.net/ http://www.facebook.com/ChurchOfTheDead Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1485
Palaa »