Kansitaide Sodom
M-16
CD
[ SPV ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Among the Weirdcong
02. I Am the War
03. Napalm in the Morning
04. Minejumper
05. Genocide
06. Little Boy
07. M-16
08. Lead Injection
09. Cannon Fodder
10. Marines
11. Surfin' Bird (The Trashmen cover)

Siinä missä Amerikan oma thrash-nyrkki koostuu niin sanotusta neljästä suuresta, on Euroopan oma vastine eli Saksan iso kolmonen ollut merkittävässä roolissa eurooppalaista thrashia ajatellen. Näistä sotaisin on tietenkin Sodom, pitkän linjan rässääjä sekin, jonka debyyttialbumi kuultiin jo lähes kolme vuosikymmentä sitten.

Tämänkertainen klassikkoleima lyödään Sodomin hieman uudempaan tuotantoon, vuonna 2001 ilmestyneeseen Vietnam-tekeleeseen. M-16 onkin ikään kuin thrash metalin vastine maailman parhaimmille sotaelokuville. Moderni klassikko siis jo syntyessään. Itse biisien aiheet, nimet ja sanoitukset viittaavat suorilta edellä mainittuihin aiheisiin ja mukana olevat samplet vain alleviivaavat tätä. Näin yllä mainittujen asioiden ystävänä on pakko nostaa kypärä päästä ja tehdä tälle valinnalle kunniaa.

Mutta hyvätkin aiheet valuvat levyllä hukkaan, ellei niiden ympärille saada rakennettua toimivia kappaleita. Jälkimmäisten puutteesta Sodomin kohdalla on kuitenkin vain harvemmin kyse, eikä M-16 tee tähän poikkeusta. Thrashin veteraanit ovat raapineet kasaan keskitempoisen riffitelyn ympärille rakentuvia sotaveisuja, jotka edustavat keskenään varsin tasalaatuista joukkuetta. Tähänkin erikoisryhmään mahtuu muutama massasta erottuva yksilö, joiden puolesta kehtaa liputtaa hieman enemmänkin. Merkittävimmiksi nousevat nimikkobiisi M-16 sekä ehkä levyn parhaaksi lukeutuva Marines. Ja aina niin ihanan Ilmestyskirja. Nyt. -elokuvan puhelainalla alkava Napalm in the Morning on sekin tiukka veto.

M-16 on kuin ase-esikuvansa: yllätyksetön ja toisaalta tasavarma aikansa klassikko. Vikoja on helppo arvostella, mutta toisaalta levy on tuon rynkyn lailla juuri sitä mitääkin: tasaisen tappava tuhon lähettiläs. Vain loppuun isketty, Full Metal Jacket -elokuvastakin tuttu Surfin' Bird tuo mukaansa kaivattua sakemannihuumoria. Ja sehän sopii varsinaiseksi lopetusbiisiksi erinomaisen hyvin.

M-16 ei ehkei ole se paras Sodom-levytys kautta aikojen, mutta sen aihepiirissä ja biiseissä on sen luokan toimivuutta, ettei levyä voi olla kehumattakaan. Soundeiltaan tiukka ja kärisevän laulutyylin myötä tunnistettava Sodom-kiekko M-16 on kestänyt aikaa hyvin ja kestänee sitä tulevaisuudessakin. Moderni, ajaton klassikko.29.08.2014, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Decision Day
Decision Day
[ CD ]
Epitome of Torture
Epitome of Torture
[ CD ]
In War and Pieces
In War and Pieces
[ CD ]
Lords of Depravity - Part II
Lords of Depravity - Part II
[ DVD ]
Agent Orange (reissue)
Agent Orange (reissue)
[ 2CD ]
http://sodomized.info/ https://www.facebook.com/sodomized Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3103
Palaa »