Kansitaide Mötley Crüe
Theatre of Pain
CD
[ Elektra Records ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. City Boy Blues
02. Smokin' in the Boys Room (Brownsville Station cover)
03. Louder Than Hell
04. Keep Your Eye on the Money
05. Home Sweet Home
06. Tonight (We Need a Lover)
07. Use It or Lose It
08. Save Our Souls
09. Raise Your Hands to Rock
10. Fight for Your Rights

Viimeistään Shout at the Devil -levyllään (1983) asemansa jenkkiläisessä hard rock -skenessä vakiinnuttanut Mötley Crüe takoi kuumaa rautaa ja julkaisi piensoittoja pitkäsoittojen välillä. Epäilemättä valtavia paineita kohdistui myös kolmoslevylle Theatre of Pain (1985), jonka tietenkin tulisi jatkaa glam-henkisen rokkikukkoporukan juhlavaa voittokulkua. Vaikka mielestäni aivan Shoutin tasolle levy ei laadullisesti noussutkaan, on kolmosalbumi edelleen relevanttia kamaa omassa lajissaan.

Mick Marsin blues-tausta tulee esille tietyin osin vahvasti, mutta etenkin Nikki Sixxin vahva biisinkirjoitustaito näyttelee suurta osaa siitä tasaisen rautaisesta jämeryydestä, jota levyn tiukasti rokkaavat kipaleet edustavat. Juuri Marsin blues-vivahteet yhdessä Smokin' in the Boys Room -lainabiisin ohella tuovat tietynlaista raikkautta, jota bändi ehkä kaipasikin edeltävien levyjensä jälkeen.

Toisin kuin Shout at the Devilin kohdalla, Theatre of Pain on hyvin tasapainoinen levytys ilman heikkoja lenkkejä. Toisaalta juuri Shoutin kaltaisia välittömiä hittibiisejä levyllä ei ole lainkaan samalla tavalla, vaikka hempeän lämmittävä Home Sweet Home onkin levyn varsinainen pelastusrengas. Ilmavuutta, yksinkertaista toimivuutta ja raikkaan rikasta riffittelyä on sitten senkin edestä. Joskus paljonkin enemmän kuin mihin kappaleiden lyyrinen puoli ylettyy.

Tuotannollisesti levy on kirkasta kuultavaa. 80-luvun liidossa ollutta yhtyettä ja yleistä menestystä ei voi olla kuulematta. Instrumenteista on otettu irti kaikki mahdollinen tyylilajin puitteissa ja on vaikeampi keksiä mitään sellaista, joka tekisi levystä tällä saralla yhtään parempaa. Vince Neilin äänenkäyttö on viehättävän monimuotoista ja rohkeaa, vaikkei se myöhemmin perustetun Skid Row'n Sebastian Bachin tasoiseen huikeuteen kykenekään.

Theatre of Pain on selkeä osoitus Mötley Crüen kultakaudesta ja sen innovatiivisuudesta, vaikka tuona aikana lukemattomat päihteet ja yleinen sekoilu ovatkin voineet enemmän kuin hyvin yhtyeen nousukashenkisessä uraputkessa. Ehkä juuri siihen nähden levy on yllättävänkin onnistunut. Edelleen yksinkertaisen mainio tuotos lajityypissään.07.08.2014, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The End: Live In Los Angeles
The End: Live In Los Angeles
[ CD+DVD ]
Shout at the Devil
Shout at the Devil
[ CD ]
Saints of Los Angeles
Saints of Los Angeles
[ CD ]
Carnival Of Sins - Live
Carnival Of Sins - Live
[ 2CD ]
If I Die Tomorrow
If I Die Tomorrow
[ CDS ]
http://www.motley.com/ https://www.facebook.com/MotleyCrue Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3162
Palaa »