Kansitaide W.A.S.P.
The Headless Children
CD
[ Capitol Records ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. The Heretic (The Lost Child)
02. The Real Me
03. The Headless Children
04. Thunderhead
05. Mean Man
06. The Neutron Bomber
07. Mephisto Waltz
08. Forever Free
09. Maneater
10. Rebel In The F.D.G.

W.A.S.P. on matkannut pitkän matkan yli kolmekymmenvuotisen uransa aikana. Mikä tärkeintä, yhtye on saanut enemmän erinomaisia osumia tauluun kuin moni muu pitkän linjan tekijä. Vaikka loisto onkin jo keikkalavoilla himmenemään päin, yhtyeen levyt ovat viime vuosiin asti olleet vähintäänkin hyvää tasoa. Monelle W.A.S.P. on kuitenkin ennen kaikkea vanhojen klassikoidensa takia tärkeä bändi, eikä käy kiistäminen: monet yhtyeen parhaista biiseistä tehtiin jo 1980-luvun puolella.

The Headless Children, järjestyksessään yhtyeen neljäs täyspitkä vuodelta 1989, on yksi yhtyeen arvostetuimpia kokopitkiä. Eikä käy sanominen, ettenkö ymmärtäisi miksi, vaikken ihan bändin kärkikahinoihin levyä nostaisikaan. The Headless Children on tasapainoinen ja monessa mielessä esimerkillisesti tehty levy, muttei toisaalta sellainen hittikimara kuin yhtyeen alkukaksikko.

Alunperin "vain" kymmenestä biisistä koostuva levy sisältää nipun hyviä biisejä ja siihen päälle pari astetta parempaa biisiä. Mukaan on mahtunut myös varsin kelvollinen The Who -coverointi The Real Me, joka jostain syystä on kuitenkin vuorossa jo levyn alkupuolella. Tasapainoista ja tavallaan aiempaa synkempää W.A.S.P.-tuotantoa, mutta muutoin perinteistä heviä sisältävä kiekko kulkee kuin raiteilla ensimmäiset kappaleensa. Mukana ei ole sen enempää rimanalituksia kuin varsinaisia suuria yllätyksiäkään.

Biisit kulkevat hyvin vailla minkälaista vastakarvaan silittämistä, että tämän bändin mittapuulla kiekkoa voisi luonnehtia jopa tylsäksi. Ei kuitenkaan sillä tavalla, etteikö levy olisi hyvä, mutta juuri vaihtelevuuden puutteesta johtuen. Siinä missä esimerkiksi The Last Command tasapainotteli herkempien biisien, ronskimpien otteiden ja toisaalta myös balladien välilllä, The Headless Children kulkee kultaista keskitietä lähes loppuun asti.

Vasta Forever Free ottaa eri asenteen tarjotessaan äärettömän hurmaavan ja hyväntuulisen pehmoilurallin. Kappale asettuu sujuvasti muiden vastaavien W.A.S.P.-sävellysten joukkoon. Toisaalta levyn alkuperäispainoksen lopettava Rebel in the F.D.G. on lähes täysin muuta levyä tarttuvampi rallatus. Tavallaan täydellinen lopetusbiisi. Tässä vaiheessa on kuitenkin nostettava esiin levyn uusiopainokset, jotka sisältävät sinkkujen b-puolia ja live-raitoja, ja juuri siitä syystä, että ensiksi mainituista löytyy alkuperäisestä levystä puuttuvia herkkuja.

Uusintajulkaisujen joukoista nimittäin täytyy nostaa esiin etenkin kappaleet For Whom the Bell Tolls ja War Cry, jotka oikeastaan ovat parempaa antia kuin alkuperäislevyn leijonanosa. War Cry on napakka biisi tarttuvuudessaan, mutta For Whom the Bell Tolls huokuu sellaista tunteenpaloa, jota ei vain pidä ohittaman. Vaikkeivat nämä alkupainokseen kuulukaan, ovat ne yhä esiin nostamisen arvoisia.

Soundeiltaan The Headless Children jää mielestäni hieman W.A.S.P.-kulta-aikojen tuotannon jalkoihin, vaikkei kiekkoa huonosoundisena voikaan pitää. Blackien ääni sentään on sitä itseään rautaisessa kunnossaan.

Tänä kesänä Suomessa kahdesti lavalla oleva W.A.S.P. on yhä relevantti yhtye, etenkin levyiltä kuunneltaessa ja miksei vielä livenäkin koettaessa. Bändi, jonka kiekot, kuten juuri The Headless Children, sopivat kotoisaan suveen kuin olut saunaan. The Headless Children on levy, joka toimii vielä neljännesvuosisata syntymänsä jälkeenkin.19.06.2014, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Golgotha
Golgotha
[ CD ]
The Last Command
The Last Command
[ CD ]
W.A.S.P.
W.A.S.P.
[ CD ]
Babylon
Babylon
[ CD ]
Dominator
Dominator
[ CD ]
http://www.waspnation.com/ https://www.facebook.com/W.A.S.P.Nation Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3387
Palaa »