Kansitaide Manowar
Louder Than Hell
CD
[ Geffen Records ]

( 9 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Return of the Warlord
02. Brothers of Metal Pt. 1
03. The Gods Made Heavy Metal
04. Courage
05. Number 1
06. Outlaw
07. King
08. Today Is a Good Day to Die
09. My Spirit Lives On
10. The Power

Manowar on mahtava! Manowar on pyhä! Manowar on paras! Nämä sanat sanottuani voin laskeutua tavallisen metallinkuuntelijan tasolle ja perehtyä tänä vuonna Suomeenkin oman festarin myötä tulevan Manowarin takavuosien klassikkoon. Manowar on tietenkin siitä hankala bändi, että mistä tahansa levystä pitääkin eniten, se on jonkun mielestä täysin väärä suosikki ja taas toisaalta aina löytyy joku metalliveli jostain, joka riemuitsee asiasta - osui valinta mihin levyyn tahansa. Tai ehkä jälkimmäinen on vain idealistista ja naivistista kuvitelmaani.

Siitä huolimatta, että makuja on monia ja oma valintani on tietenkin täysin väärä, Louder Than Hell on omia suosikkejani bändin tuotannosta. Ehkäpä jopa se eniten ikinä kolahtanut teos yhtyeen historiassa. Tähän väliin on tietenkin paikallaan tunnustaa, että olen Manowarin suhteen myöhäisherännäinen. Siinä missä tosifanit fanittivat bändiä jo 1970-luvulla ja viimeistään 1980-luvulla ottivat Manowar-aiheisia tatuointeja, minulla oli vaikeuksia innostua bändistä edes 1990-luvulla. Jossain vaiheessa bändi kuitenkin kolahti - avoimesta junttiudestaan huolimatta (tai kenties juuri siitä syystä) ja loppu onkin historiaa.

Valehtelisin, jos väittäisin etten tiedä miksi juuri Louder Than Hell on omia Manowar-suosikkejani. Syyt ovat oikeastaan todella selviä ja yksinkertaisia. Ja viimeistään tässä vaiheessa osa manowarrioreista haluaisi vetää minua turpaan, kirveellä päähän tai lävistää sydämeni miekalla. Onneksi metalliveljeyden panssari suojaa minua tällaiselta kerettiläisyydeltä. Louder Than Hell nimittäin on biiseiltään minusta kovempi kuin yhtyeen kasarituotokset. Ainakin monilta osin.

Ensinnäkin levy alkaa Manowarin parhaimpiin, helvetti, heavy metalin parhaimmistoon kuuluvalla biisillä. Sanoitukset, riffit, aivan kaikki ovat täydellisyyttä hipovaa Return of the Warlordissa. Kaksi sitä seuraavaa biisiä eivät tälle toisaalta häviä ja edustavatkin yhtäältä Manowar-voimaa parhaimmillaan. Ilman näitä puolivälin tietämillä pyörivät Courage, Outlaw ja King eivät tuntuisi "vain" hyviltä biiseiltä. Mutta minkäs teet, parhaassa seurassa erinomainenkin tuntuu kalvakalta.

Number 1 -biisin ohitin tarkoituksella, sillä se ansaitsee kokonaan oman hehkutuksensa. Vaikka sävellyksellisestikin biisi on kova, varsinkin sanoitukset tekevät tästä kaikkien aikojen rautaisimman treenibiisin. Jos tällä kipaleella eivät salitulokset parane, eivät millään.

Mutta loppupuolella on kaksi biisiä, jotka mielestäni laskevat levyn kokonaistasoa. Mainion The Power -päätöskappaleen instrumentaaliset edeltäjät kun eivät vain yllä levyn muuhun tasoon mitenkään. Ei, vaikka yritystä on. Nämä eivät tietenkään varsinaisesti huononna levykokonaisuutta, mutta jättävät toisaalta myös toivomisen varaa paremmasta.

Kun näihin edellä mainittuihin upeisiin sävellyksiin yhdistetään albumin vahvat, jämptit ja todella metalliset soundit, on vaikea välttää kehumasta levyä. Niin ikään Eric Adamsin ääni on vielä tällä levyllä mahtavassa kunnossa. Eihän Adams mikään maailman paras heavy-laulaja ole, mutta eri asia sitten onkin kuka olisi parempi juuri Manowarille?

Louder Than Hell on saatanallisen kova levy. Se on kunnianosoitus metallille, moottoripyörille, veljeydelle ja toveruudelle; ylipäätään yksinkertaisille elämän tosiasioille, jotka ovat monessakin mielessä ajattomia. Louder Than Hell on moderni klassikko omassa lajissaan.14.06.2014, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Lord Of Steel (Hammer Edition)
The Lord Of Steel (Hammer Edition)
[ CD ]
Battle Hymns MMXI
Battle Hymns MMXI
[ CD ]
Hell on Earth V
Hell on Earth V
[ DVD ]
Gods of War Live
Gods of War Live
[ 2CD ]
Gods of War
Gods of War
[ CD ]
http://www.manowar.com/ https://www.facebook.com/manowar Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3590
Palaa »