Kansitaide KOKOELMA
ZXC Musik - En samling Finlandssvenska punk- och skräpmusik
CD
[ ZXC Musik ]

( )
01. Trashcan Dance: Reptile Heart (Duct Tape Remix)
02. Pointless 80: Turn Around
03. Sven Tuba Och Fiskmåsarna: Hålla Igång
04. Jakob Böhme: Bo Kommer
05. Jane Distortion: Medical Care
06. The Addicted Labrats: Rotten Paradise
07. KPHC: Stress & Abstinens
08. Trashcan Dance: Spastixxx (Crackwhore Remix)
09. Jakob Böhne: Natt/Dag/Igen
10. Sven Tuba Och Fiskmåsarna: Dansa med mig själv
11. Die Zlaskhinx: Our Life
12. System Of Division: Koaskväll På Ollis
13. Pointless 80: The Farmer's Tale
14. Heartbreak Stereo: Warheads
15. Jizzed On Jesus: Sexturist I Thailand

CD-bonus:
16. Jane Distortion: Back To Hell
17. Die Zlaskhinx: Sanningen
18. Trashcan Dance: Reptile Heart (Ibiza Date Rape Remix)

kesto: 48:47

"20 vuotta hurripunkkia!"

Näin esittelee musiikkiblogi ZXC Musikin saate. Sen nimeä kantava kokoelmalevyllään, alaotsikoltaan En samling finlandssvenska punk- och skräpmusik on läpileikkas suomenruotsalaiseen punkrock-skeneen viimeisen 20 vuoden ajalta. Julkaisun taustalta löytyy ZXC:n rokkibloggari Janne Wass ja musiikkitoimittaja Lasse Grönroos.

Suurin osa kokoelman sisällöstä on ennen julkaisemattomia kappaleita, joskin itselleni suurin osa esittäjistä on jo bändeinä ennen tuntemattomia. "Hurrilan" tarjonta liikkuu puhtoisesta skeittipunkista aina raskaaseen crust-räimeeseen. Ääripäiden väliin mahtuu myös melko outoa tavaraa.

Jos tässä lyhykäisten esittelyjen myötä vetäisi linjat kylmästi suoriksi, niin Trashcan Dance on jotain sleaze-punkia. Kepeämmässä osastossa soiva Pointless 80 löytää osoitteensa Green Day-skeittipunkista. Jonkinasteista kulttinimeä omaava Sven Tuba och Fiskmåsarna on rupusoundista hc/garagea jossa on energistä hektisyyttä. Ko. bändin jäsenten myöhemmistä liikkeistä löytyy mm. Hero Dishonest, Malicious Death ja Pertti Kurikan Nimipäivien manageri-titteli. Jakob Böhme tuo laulultaan mieleen hermostuneen epileptikon ja yleisen lo fi -soundin. Muutoin mennäänkin perus punkrockeissa. Jane Distortion on jotain outoa post-punkia ja elektronica-konebiittiä, jossa on hyvin synkkä yleisvire. Sitten astuu parrasvaloihin The Addicted Labrats ja vaihteeksi skate-punk, kunnes kyynärpäätaktiikalla tunkee esiin KPHC rujosoundisine hardcoreineen. Die Zlaskhinx polkee pakkaa maihareilla, ja soinnissa on havaittavissa RAC-sävyjä. System Of Division onkin sitten kokoelman brutaaleinta settiä, crust/death-otteineen. Heartbreak Stereo tarjoaa kevyehköä levitettä Green Day/Rancid-puolelta, kunnes varsinaisen levyn päättää Jizzed On Jesus. Sen kappale on melkoisesti räimeosostoa, mutta biisi kuulostaa kuin kitararaita olisi käännetty väärinpäin. CD-versio sisältää lisäksi kolme bonusta.

En samling finlandssvenska punk- och skräpmusik on kyllä varsin kattava otanta yhdestä skenestä, vaikka suomenruotsalaisuus ei näissä esityksissä erityisesti kuulukaan kuin muutamien kappaleiden ruotsinkielisyydessä. Pääosaa esittää musiikki, ja kokiksen bändi- ja biisivalinnat on tehty siinä määrin hyvin, ettei kuraa ole levylle eksynyt. Toisaalta, kun kokoelman sisältö hyppii vähän laidasta laitaan, niin ainakaan oma musiikkimakuni ei ole niin laaja-alainen, että levyltä kaikki toimisi. Se ei silti ole kokoelman vika.

Jätän siis antamatta pisteet. Bändejä enemmän fanittavat löytävät varmasti sisällöstä lisätäytettä kokoelmiinsa, mutta kyllä tämä toiminnee yleisestikin hyvänä tutustumisena "hurriskeneen".06.06.2014, Janne Rintala
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
[ Digital ]
A Tribute To Sonata Arctica
A Tribute To Sonata Arctica
[ CD ]
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
[ MC ]
Keskellä
Keskellä
[ CD ]
Uprising 2
Uprising 2
[ CD ]
Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1531
Palaa »