Kansitaide Anthrax
State of Euphoria
CD
[ Island Records ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Be All, End All
02. Out of Sight, Out of Mind
03. Make Me Laugh
04. Antisocial (Trust cover)
05. Who Cares Wins
06. Now It's Dark
07. Schism
08. Misery Loves Company
09. 13
10. Finale

Tuska-festareillakin tänä vuonna esiintyvä Anthrax on thrashin isoja nimiä, jotka ovat saaneet kaikkien myllerysten keskelläkin pidettyä paletin kasassa miehistönvaihdoksista huolimatta. Toisin kuin Metallica, Anthrax on kyennyt uusiutumaan ja tekemään hyviä levyjä vielä niin sanotusti vanhoilla päivilläänkin. Vanhoja klassikkoja ei ole kuitenkaan unohtaminen, kuten asian hyvin todistaa bändin mainio diskografia. Tällä kertaa tarkastelussa on yhtyeen neljäs täyspitkä vuodelta 1988: State of Euphoria.

Julkaisuhetkellään jo noin seitsemän vuotta kasassa ollut yhtye oli varsin monessa marinoitunut tapaus ja monenlaista kokeneista koostuva konkarijoukkio. Anthrax oli jo aiemmilla levyillään osoittanut toimivansa kuin hyvin öljytty koneisto. Pirullisen kovien Spreading the Disease- ja Among the Living -levytysten (1985 ja 1987) jälkeen oli vuorossa tavallaan lisää sitä samaa: tuttua, kevyttä ja aina yhtä melodista Anthraxia.

Rautaa on taottava silloin, kun se on kuumaa ja tämän asian Anthrax ymmärsi, retrospektiivisti todeten, erittäin hyvin. Kymmenen biisiä kattava State of Euphoria kun on yhä edelleen erinomaisen hyvin kasassa pysyvä taidonnäyte ja samalla kenties yksi yhtyeen parhaista levyistä. Makuja on toki monia myös A-kerhon sisällä, mutta itse nostaisin juuri tämän tekeleen sinne kärkikastiin.

Pirullisen tarttuvalla Be All, End All -rallatuksella ei radiosoittomittoja täytetä, mutta se on samalla yksi Anthrax-historian mieleenpainuvimpia biisejä, etenkin upean aloitusriffinsä takia. Toinen, ehkäpä vielä paremmin päässä pysyvä Anthrax-veto, on lainabiisi Antisocial, joka on yksi yhtyeen parhaita levytettyjä ralleja ikinä, vaikkei omaa tuotantoa olekaan. Äärimmäisen hyvä esimerkki siitä miten hyvin coverin voi halutessaan ja osatessaan tehdä.

Koko muu levy onkin sitten tasaisen hyvää, mutta samalla erityisiin piikkeihin kykenemätöntä menoa. Tästäkin sopasta tosin nostaisin pari raitaa yli keskitason, nimittäin loppupäässä olevat Schism- ja Misery Loves Company -sävellykset. Jos ei muuten, niin ainakin kertsit saavat mielen tapailemaan sanoja tahtomattaankin.

Juuri näissä onkin Anthraxin voimavara: melodista, hyväntuulista ja äärimmäisen tarttuvaa thrashia, joka jää pyörimään mieleen, vaikkei mukana olekaan Slayerin tapaista tapporiffiosastoa tai Metallican pohtivia ja oivaltaviakin sanoituksia. Ja ehkä juuri siksi Anthrax näistä eroaakin omalla tyylillään: newyorkilainen vapaus ja rentous aivan omalla tavallaan rässisti toteutettuna.

State of Euphoria on parhaimmillaan mitä parhainta Anthraxia ja heikoimmillaankin sitä yhtyeen vahvaa keskitasoa. Jos ei muuta, niin levynä niin tasaisen laadukas, että sen kuuntelee kerran, toisen jos kolmannenkin putkeen vailla kyllästymisen pelkoa. State of Euphoria on levy, joka on uhmannut ajan hammasta jo lähes kolmen vuosikymmenen verran ja jokin kutina tässä on, että se kestää kyllä toisen mokomankin.23.05.2014, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
For All Kings
For All Kings
[ CD ]
Chile on Hell
Chile on Hell
[ CD+DVD ]
Spreading the Disease
Spreading the Disease
[ CD ]
Anthems
Anthems
[ MCD ]
Persistence of Time
Persistence of Time
[ CD ]
http://anthrax.com/ https://www.facebook.com/anthrax Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3129
Palaa »