Kansitaide Alien
Eternity
CD
[ AOR Heaven ]

( 9+ )
Osta CDON:ista
01. In Love We Trust
02. Unbroken
03. Love Will Lead Me Home
04. I Believe
05. Summer Of Love
06. What Goes Up
07. I'm A Fighter
08. Wildheart
09. Liar, Liar
10. Look At Us Know
11. Burning Heart
12. In Truth

Viime vuonna juhlistettiin Alienin ensimmäisen levyn 25-vuotista taivalta. Kyseessä on AOR-klassikko, jolle tämä uutuus on suoranainen jatko. Laulussa on jälleen kuluneista vuosista huolimatta äänensä hienossa kunnossa säilyttänyt Jim Jidhed, ja mikä mahtavinta: biisit ovat erinomaisia! Aivan kuin ne olisi tehty heti ekan levyn jälkeen, ilman että koko 1990-lukua olisi ollut olemassakaan.

Alien kuulostaa jääneen 1980-luvun loppuun kaikin tavoin ja pelkästään asian positiivisessa merkityksessä. Jidhedin lauluun sopii klisee "sydämellisesti" ja muu bändi ei jää solistista jälkeen. Nopeat ja keskitempoiset biisit ovat tiukkoja ja balladit kauniita. Kitara on sooloissa sankarillinen, mutta muuten maltillinen. Koskettimia ei häpeillä, vaan niillä on olennainen osa kappaleiden koukuttamisessa, kuunnelkaa vaikkapa Unbrokenin pianoa!

Levyn kiistaton helmi on Love Will Lead Me Home. Tämä melankolinen menopala nostaa kylmät väreet pintaan suunnilleen sekunnissa, ja käy esimerkiksi siitä, miten vähistä aineksista turhia kikkailematta saadaan aikaan eeppinen teos. Stadioniballadi I Believe alkaa mahtipontisuudessaan lähennellä jo hyvän maun rajoja, mutta mitäpä siitä: tyypillistä kasaria se on sekin ja Alien pystyy esittämään sen niin vakuuttavasti kuin tällainen biisi ylipäänsä on mahdollista esittää.

Oikeastaan kaikki loputkin kappaleet voisi luetella yksitellen jokaisesta jonkun mukavan pikku yksityiskohdan mainiten. Muutamalla ensimmäisellä pyöräytyksellä Eternityn loppupuoli ei kuulostanut aivan niin vahvalta kuin alku, mutta tähän auttoi kuitenkin aika. Sävellysten pienet yksityiskohdat alkoivat nousta esiin ja yhtyeen innostunut ja sielukas soitto tietenkin kruunaa kaiken.

Käsissä on melko varmasti klassikko, jota kelpaa suositella niin vasta-alkajille kuin pitemmällekin ehtineille AOR-harrastajille: suuria tunteita, tarttuvuutta ja tosiaan ilman mitään vihiä nykyään vallitsevista musiikillisista trendeistä. Arvosana voisi olla korkeampikin, mutta koska Alienin eka levy on täysi kymppi, niin nyt mennään tällä.03.05.2014, Ismo Karo
https://www.facebook.com/alientheband http://alientheband.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 3571
Palaa »