Kansitaide Aura Noir
Dreams Like Deserts
MCD
[ Hot Records ]

( 9 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. The Rape
02. Forlorn Blessing to the Dreamking
03. Dreams Like Deserts
04. Angel Ripper
05. Snake
06. Mirage

Thrash on parhaimmillaan parasta. Black metal on upeimmillaan parhautta. Ensimmäisen black metal -aallon bändit ovat täynnä thrash-viittauksia. Silti vain ani harva yhtye tuntuu ymmärtävän miten nämä kaksi läheistä tyylisuuntaa naitetaan yhteen erinomaisuutta syleilevällä tavalla. Yksi näistä harvoista on norjalainen Aura Noir, joka sai alkunsa 1990-luvun alussa - monien muiden sittemmin black metal -kaanoniin nostettujen yhtyeiden aikana - ja päätti tehdä toisin.

Aura Noiria on helppo pitää yhtenä alansa aliarvostetuimmista bändeistä, sillä vaikka undergroundissa yhtyeen merkitys ja arvo ymmärretäänkin, valtavirran ulkopuolelle Aura Noir jää täysin syyttä. Jo ensimmäisellä levytyksellään, kuuden biisin minijulkaisulla Dreams Like Deserts (1995), Aura Noir osoitti, että black metalin mustuus ja raakuus voidaan yhdistää taidokkaaseen ja kimuranttiin, hyvinkin energiseen thrashiin kummankaan osapuolen tästä kärsimättä.

Dreams Like Deserts on täydellisyyttä hipova teos. Sen vauhdikkaissa, tarttuvissa ja napakoissa riffeissä on pirullista tunnetta, teknistä osaavuutta ja suorastaan nerokasta näppäryyttä tavalla, johon vain harvat bändit kykenevät. Riffiensä osalta Aura Noir soittaisi suohon useankin puhtaan thrash-bändin, black metal -nimistä nyt puhumattakaan. Toisaalta juuri toiseksi mainitulle tyylilajille Aura Noir kumartaa ja nostaa hattua aivan loistavalla tavalla. Dreams Like Deserts on tästä erinomainen osoitus: täynnä pahaenteisyyttä, rumuutta ja tinkimättömyyttä.

Kuudesta alkuperäisestä biisistä hiottu kokonaisuus on väkivahva paketti. Jokainen biisi kilpailee muiden kanssa parhaimman kipaleen tittelistä ja hyviä riffejä on jäänyt aivan jokaiseen levyn sävellyksistä. Laulutyyli on kuitenkin onnistuneesti omittu black metalille ja toisin kuin monet vähäisemmät black/thrash-bändit, Aura Noirin tapauksessa Apollyonin ja Aggressorin (kummankin tapauksessa laulu, rummut, kitarat) väkivaltaiset ja rumat ärinät ovat perkeleellisen hyvin kohdillaan. Ärinät eivät ole vain kuivakkaita ärähdyksiä, vaan aidosti tiukkoja suorituksia lajin parhaimmistosta.

Dreams Like Deserts on teoksena yhä Aura Noirin kärkipäätä ja mielestäni selvästi parempi kuin tätä seurannut debyyttilevy (Black Thrash Attack, 1996). Huono ei ole sekään, mutta juuri tämä pelinavaaja on suvereeni lajissaan. Kertakaikkiaan erinomainen tekele.18.04.2014, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Black Thrash Attack
Black Thrash Attack
[ CD ]
Hades Rise
Hades Rise
[ CD ]
The Merciless
The Merciless
[ CD ]
https://www.facebook.com/auranoirofficial https://myspace.com/auranoir Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Soita Spotifyssa Osta MORE MUSIC:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2280
Palaa »