Kansitaide Bathory
The Return......
CD
[ Black Mark Production ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Revelation of Doom
02. Total Destruction
03. Born for Burning
04. The Wind of Mayhem
05. Bestial Lust
06. Possessed
07. The Rite of Darkness
08. Reap of Evil
09. Son of the Damned
10. Sadist (Tormentor)
11. The Return of the Darkness and Evil

Siinä missä (Imperiumissakin vuosi sitten arvosteltu) Bathoryn debyyttilevy oli oman aikansa pioneeri ja erään suuren aikakauden alku, yhtyeen sinänsä legendaarinen toinen levy oli "vain" hyvää jatkoa edeltäjälleen. Vain noin vuotta debyyttilevyä myöhemmin julkaistu The Return...... onkin näin lähes 30 vuotta julkaisunsa jälkeen helppo siivota Bathoryn legendaarisen aloitustrion alimpaan kerrokseen - parista pirun kovasta biisistä huolimatta.

The Return...... muistuttaa lähes kaikin puolin edeltäjäänsä, mutta yhdellä merkittävällä erolla. Biisit ovat tasapaksumpia ja ikuisesti muistettavia biisejä (koveroitunakin) on selvästi vähemmän. Ja jos levyä vertaa tämän trilogian päättäneeseen Under the Sign of the Black Mark -levytykseen, The Return...... tuntuu kärjistetysti sanoen melkeinpä jopa keskinkertaiselta teokselta.

Nykypäivän valossa The Return...... on raaka, romuluinen ja kolhiintunut veteraani, joka pieksee biisinsä ulos vimmalla ja yksinkertaisiin ideoihin nojaten. Debyyttilevyn sisäistäneelle The Return...... tarjoaa tavallaan vähän mitään uutta, joskin nyt hyvällä tavalla lisää sitä samaa. Riffeistä pursuaa pahansuopuus, pimeyden ihannointi ja toisaalta myös raaka, thrash-vetoinenkin fiilis. Bathory vain teki sen paljon mustemmin ja karkeammin kuin mitä moni muu aikanaan.

The Return...... ei ole kuitenkaan ansioitaan vailla, vaikka niitä hyviä biisejä ensimmäistä ja kolmatta levyä vähemmän onkin. Born for Burningin killeririffi ja toisaalta Bathory-parhaimmistoon lukeutuva lopetus The Return of the Darkness and Evil ovat edelleen tiukkaa kuultavaa. Muukaan materiaali ei jätä kylmäksi, josta hyvänä esimerkkinä käy myös Sadist-biisin thrashmainen riffittely.

The Return...... on karkeudestaan huolimatta aikansa helmi ja muistuttaa tietyllä tavalla Bolt Throwerin debyyttilevyä. Tuotanto on kummallakin raakaa ja suttuista, soitto kaoottista ja laulupuoli alkuvoimaisen hiomatonta. Samalla kumpikin levy on vailla erityisen muistettavia biisejä muihin levyihin verrattuna. Ja näistäkin seikoista huolimatta The Return...... toimii kuitenkin yhä rautaisella varmuudella. Aikansa klassikko, jota varjostavat vain sen ympärillä kasvaneet vielä kovemmat teokset.11.04.2014, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Under the Sign of the Black Mark
Under the Sign of the Black Mark
[ CD ]
Bathory
Bathory
[ CD ]
In Memory Of Quorthon
In Memory Of Quorthon
[ BOX ]
Nordland II
Nordland II
[ CD ]
Nordland I
Nordland I
[ CD ]
http://www.bathory.nu/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3251
Palaa »